Αθήνα, 01/02/2017

 Συνάντηση Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, με εκπροσώπους της Θεσσαλίας για το φράγμα της Μεσοχώρας

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο ΥΠΕΝ, η προγραμματισμένη συνάντηση του Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλίας, με θέμα την περιβαλλοντική αδειοδότηση του φράγματος της Μεσοχώρας.

Από την πλευρά του, ο Αν. ΥΠΕΝ επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, ότι το φράγμα της Μεσοχώρας, ως υδροηλεκτρικό έργο, χαρακτηρίζεται σωστό και αναγκαίο, διότι συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μειώνει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία και  ενισχύει την Ελληνική οικονομία.

Ο Αν. ΥΠΕΝ ανέφερε ότι θα υποστηρίξει την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση και θα επιταχύνει και τις πράξεις χαρακτηρισμού, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και τη ΔΕΗ. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να επιλυθεί καταλλήλως το θέμα των απαλλοτριώσεων και των αποζημιώσεων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια των κατοίκων της Μεσοχώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Γιώργος Κωτσός, Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, Κων/νος Μαράβας, Δήμαρχος Πύλης, Βύρων Κατσίβελος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύλης, Παναγιώτης Τσαχρήστος, πρώην Δ/ντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Πύλης, Κων/νος Διαμάντος, Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΥΔΘ και Μέλος Δ.Σ. ΠΕΔΘ, Ιωάννης Καλές, Πρόεδρος ΕΘΕΜ, Αναστάσιος Μπαρμπούτης, Δ.Σ. Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών και Ντίνος Κοτρώνης, πρώην Αντινομάρχης Τρικάλων και κάτοικος Μεσοχώρας.

Print Friendly, PDF & Email