Η χθεσινή είδηση του θανάτου του ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ και επίτιμου προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού, κου Θεμιστοκλή Κουιμτζή, μας γέμισε θλίψη.

Καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Ο Θέμης Κουϊμτζής άφησε ανεξίτηλο στίγμα με το έργο του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην επιστήμη της περιβαλλοντικής Χημείας, στον Οργανισμό Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, στην Ένωση Χημικών κλπ. Όμως η μεγάλη του αγάπη και το μεράκι του ήταν το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και ο Φορέας του, τον οποίο και υπηρέτησε ως πρόεδρος του ΔΣ για περίπου 14 χρόνια.

Σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιήθηκε ξεχώριζε για την εργατικότητα, την ευρυμάθεια, την τιμιότητα, τη συνέπεια, την ανεξάντλητη διάθεση για συμμετοχή. Ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες, που δικαίως κατέκτησε, ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του και τις ρίζες του, τη Χαλάστρα.

Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της περιόδου που περνά η κοινωνία μας, μας αποτρέπει να τον αποχαιρετήσουμε και τιμήσουμε όπως του αξίζει. Στη μνήμη του οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές του και να συμβάλλουμε όλοι στην γρήγορη κύρωση του ΠΔ του Αξιού, στη νομική προστασία του Εθνικού Πάρκου όπως το σχεδίασε αλλά και το ζήτησε και στην τελευταία του συνέντευξη.

Print Friendly, PDF & Email