“Η κυβέρνηση υλοποιεί μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί απέναντι στην κοινωνία. Ένα από αυτά είναι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες”.

Στη σημερινή εκπομπή “ΕΡΤ Ενημέρωση” της ΕΡΤ1 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναρτήθηκε προς διαβούλευση πριν από τρεις μήνες, αντικρούοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, περί αιφνιδιασμού της τελευταίας στιγμής. Πρόσθεσε δε, ότι “ο Πρωθυπουργός, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το είχε ανακοινώσει στη Βουλή με τον πλέον επίσημο τρόπο, παρουσία των Πολιτικών Αρχηγών. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για αιφνιδιασμό”.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι τυπικά έχει εισαχθεί με την διαδικασία του επείγοντος, ωστόσο “υπάρχουν τέσσερις συνεδριάσεις των αρμόδιων Επιτροπών, ακρόαση φορέων και δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας, με απόσταση ενός κενού 24ώρου στο ενδιάμεσο, που διασφαλίζουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν διεξάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος”.

Ως προς τη δομή του νομοσχεδίου, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι αποτελεί τμήμα της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του Ελληνικού κράτους και βασική δέσμευση της κυβέρνησης. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα δίκαιης και διαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χώρου, στον τομέα των τηλεοπτικών καναλιών, όπου δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια καμία ρύθμιση.

Δείτε την εκπομπή (από 09:00:00) εδώ

Print Friendly, PDF & Email