Σ. Φάμελλος: Να απαντήσει η Ν.Δ. για τα τιμολόγια των 18.000 ευρώ και τη σχέση της με το κύκλωμα των εκβιαστών

Με προσωπικές επιθέσεις και υψηλούς τόνους αντί ουσιαστικών απαντήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αμύνονται δια της επίθεσης, ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά. Η αγωνία για τις επικείμενες αποκαλύψεις στη Βουλή είναι δύσκολο να κρυφτεί πίσω από τις βολές στην κυβέρνηση για «λασπολογία» και «ακραίο επιθετικό λόγο που θυμίζει τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης» όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, ή τον κ. Λοβέρδο που απειλεί να κόψει και την καλημέρα στον κ. Φάμελλο.

Να υπάρξουν εξηγήσεις για την εμπλοκή της Ν.Δ. με το κύκλωμα των εκβιαστών των δημοσιογράφων καθώς και για την υπόθεση του κ. Σηφουνάκη ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,

Μνημόνιο συγκάλυψης από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – δικαστική εξουσία – κανάλια

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που στέρησαν το δικαίωμα στη χώρα να έχουν αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Παρέπεμψε στην επιστολή του κ. Τσιρώνη που ήταν πρόεδρος της εξεταστικής για το Βατοπέδι στην επιστολή Παπαγγελόπουλου καθώς υπάρχουν προβλήματα όπως η εμπλοκή δικαστικών που έχουν συγγενικές σχέσεις πρώτου βαθμού με στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης σε υποθέσεις που αφορούν τα ίδια στελέχη.

Σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της Ελλάδος δεν υπήρχε απλά μια συμφωνία αλλά για ένα μνημόνιο «Υπήρχε ένα μνημόνιο μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, δικαστικής εξουσίας και καναλιών» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει: «τακτοποιήστε τα όλα, να κάνουμε εμείς τις δουλειές μας, η Ελλάδα να μένει πίσω αλλά εμείς να βγάζουμε τα φράγκα μας στο εξωτερικό. Αυτή η ιστορία πρέπει να βγει είτε με τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, με τα δάνεια των συγκροτημάτων τύπου, τα σκάνδαλα της ΑΤΕ, σε όλα τα επίπεδα θα βγουν όλα στη δημοσιότητα».

Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τάχα η κυβέρνηση παρεμποδίζει το έργο της δικαιοσύνης  θα δοθεί σήμερα με τη συζήτηση στη Βουλή τόνισε ο κ. Φάμελλος προσθέτοντας ότι όχι μόνο αυτό, δεν παρεμποδίζεται, αλλά αντιθέτως τώρα έρχεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, όπου από εδώ και πέρα μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς να υπάρχει το «λόμπυ που λειτουργεί από πίσω».

Πηγή: www.avgi.gr

Παρακολουθείστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email