Σ. Φάμελλος: Πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια εφαρμόζεται το Σύνταγμα στην αδειοδότηση τηλεοπτικών συχνοτήτων

«Εφαρμόζεται επιτέλους το Σύνταγμα και στην αδειοδότηση τηλεοπτικών συχνοτήτων» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Όπως υπενθύμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, «παρόλο που πάρα πολλοί νόμοι προέβλεπαν διαγωνισμό, κατά το παρελθόν, τουλάχιστον 4 διαγωνιστικές διαδικασίες δεν έγιναν».

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι θα μπει μια τάξη πλουραλιστική και δημοκρατική στο τηλεοπτικό τοπίο. Εξήγησε μάλιστα τη διαφορά της κυβέρνησης σε σχέση με τις προηγούμενες που έδωσαν στη Digea όλο το διαφημιστικό μπουκέτο, με ελάχιστο τίμημα και χωρίς έλεγχο. «Αντίθετα στο σημερινό διαγωνισμό υπάρχει έλεγχος τραπεζικής και φορολογικής ενημερότητας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο διαγωνισμός είναι κανονικός και όχι στημένος όπως έκανε ο κ. Κεδίκογλου που έκλεισε την ΕΡΤ για να μην υπάρχει ανταγωνισμός».

Για το θέμα του αριθμού των 4 τηλεοπτικών αδειών, που δέχεται κριτική η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση ο κ. Φάμελλος απάντησε ότι ο αριθμός αυτός διασφαλίζει ότι η αγορά δεν θα είναι πλήρως απορρυθμισμένη και μη βιώσιμη όπως ήταν ως τώρα, στημένη στα θαλασσοδάνεια κομπρεμί με τους τραπεζίτες και το πολιτικό σύστημα.

Στην πλήρη αντίθεση με το παρελθόν και στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων των καναλιών τα οποία διασφαλίζονται με το νέο νόμο αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι το “σαθρό καθεστώς που φτιάχτηκε όλα αυτά τα χρόνια άφησε τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους” ενώ τώρα “ο νόμος εξασφαλίζει 400 θέσεις εργασίας εξασφαλισμένες σε κάθε κανάλι” αλλά και η επιχειρηματικότητα τίθεται σε καλύτερες βάσεις. “Μέχρι πρόσφατα δάνειο έπαιρνε μόνο ο κολλητός της κυβέρνησης” κάτι που αντιβαίνει πλήρως την αρχή της ισότητας προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να σταματήσει είπε κλείνοντας.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός εξελίσσεται κανονικά ενώ ενημέρωσε ότι το ΣΤΕ έχει απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών.

Πηγή: www.left.gr

Παρακολουθείστε την εκπομπή εδώ

Print Friendly, PDF & Email