Τηλεοπτική παρουσία Σωκράτη Φάμελλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega, 31-01-2016

Σ. Φάμελλος: Να είμαστε όλοι ψύχραιμοι για να γίνει διάλογος

Την ανάγκη να πρυτανεύσει η ψυχραιμία ώστε να γίνει “εποικοδομητική συζήτηση και διάλογος” με τους αγρότες επισήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στον απόηχο της σημερινής επεισοδιακής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. “Να μην μεταφερθεί κλίμα έντασης είτε προς τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ είτε προς αγρότες αλλά να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας γιατί πρέπει να γίνει εποικοδομητική συζήτηση και διάλογος ώστε να πάει η χώρα ένα βήμα μπροστά. Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία και καμία ένταση”, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και συνέχισε: “Είχαμε προγραμματίσει εδώ και καιρό ως ΣΥΡΙΖΑ της ανατολικής περιοχής Θεσσαλονίκης, μια συζήτηση για το αγροτικό με βασικούς άξονες την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα και το ασφαλιστικό στο πλαίσιο της επικαιρότητας. Δεν ήταν κρυφή εκδήλωση, είχαν προσκληθεί και οι πρόεδροι συνεταιρισμών και εκπρόσωποι αγροτών για να υπάρξει συμβολή στο επίπεδο του διαλόγου”.

Μιλώντας για την πρόταση της κυβέρνησης είπε ότι “έχει να κάνει με ανάγκη να υπάρχει αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα γιατί τα τελευταία έχει αποδιαρθρωθεί η αγροτική παραγωγή γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχει και προστιθέμενη αξία και εισόδημα για να είναι βιώσιμο το αγροτικό νοικοκυριό και βασικό άξονα τον οποίο έχουμε καταθέσει είναι να υπάρχει και αγροτική σύνταξη”.

“Είναι ίσως ο μόνος όρος που θέτουμε στη δημόσια συζήτηση γιατί θέλουμε ο Έλληνας αγρότης και η Ελληνίδα αγρότισσα να έχει τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες. Γι’ αυτό και στο ασφαλιστικό έχουμε συνδέσει την εθνική σύνταξη και με τους αγρότες γιατί αυτή τη στιγμή το εθνικό κομμάτι του ΟΓΑ ανέρχεται στα 158 ευρώ ενώ με την πρόταση της κυβέρνησης πηγαίνει στα 384 ευρώ. Η πρόταση περιέχει σαφή βελτίωση της συνταξιοδοτικής θέσης των αγροτών”, πρόσθεσε.

Πηγή: www.megatv.com 

Δείτε το Δελτίο Ειδήσεων εδώ