Αποσπάσματα από την παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου, Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, στην σημερινή εκπομπή “ΕΡΤ Ενημέρωση” των Μάριον Μιχελιδάκη και Φάνη Παπαθανασίου, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Για την νεανική επιχειρηματικότητα και το ΕΣΠΑ:

“Οι αυτοφυείς επιχειρήσεις είναι οι επιχειρήσεις των νέων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, το οποίο έχει προσαρμοστεί για αυτούς. Οι νέοι, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, δεν θα έχουν γενικά έξοδα. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα σε συνδυασμός με τη σύγχρονη τεχνολογία, δηλαδή την πληροφορική, να παράγουν στην Ελλάδα προϊόντα πληροφορικής και καινοτομίας”.

Για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας:

“Ένα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας είναι ότι προβλέπεται η κατάθεση εκ μέρους της Ελλάδας αναπτυξιακού σχεδίου, μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει σχέδιο και αποδιαρθρώνεται. Έχουμε δύο μεγάλες κατευθύνσεις. Την ανασυγκρότηση της μεταποιητικής βιομηχανίας, όπως είναι για παράδειγμα η ΑΓΝΟ και η Χαλυβουργία στην Θεσσαλονίκη, αλλά και νέες δραστηριότητες που πρέπει να δημιουργηθούν όπως είναι η νεανική επιχειρηματικότητα ή τα συλλογικά σχήματα παραγωγών”.

Για τις Σκουριές:

“Tο Τεχνικό Επιμελητήριο – το οποίο εκφράζει όλους τους Μηχανικούς της Θεσσαλονίκης – είχε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Διότι, εκτιμούσε ότι η τεχνολογία που πρότεινε η εταιρεία για την παραγωγή χρυσού (το 40% της επένδυσης), δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτή τη στιγμή η άδεια έχει ανασταλεί πολύ απλά διότι η εταιρεία δεν εφάρμοσε αυτά που η ίδια πρότεινε. Δεν έχει ανασταλεί από οποιοδήποτε άλλο εξωτερικό ή πολιτικό μέσο. Το θέμα είναι απολύτως περιβαλλοντικό, τεχνικό και νόμιμο. Η εταιρεία είχε τρία χρόνια περιθώριο να λειτουργεί και να δοκιμάζει σε προβιομηχανική κλίμακα το συγκεκριμένο μοντέλο. Έως σήμερα, η εταιρεία δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ως προς τη διάθεση να προσαρμοστεί στη δική της άδεια που η ίδια πρότεινε. Είναι δυνατόν να θέλουμε ένα κράτος που να μην εφαρμόζει την νομοθεσία;”.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή (από 53:55) εδώ

Print Friendly, PDF & Email