Ο Σωκράτης Φάμελλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης,  αναφερόμενος στην παρέμβαση της Χρυσής Αυγής για τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας για την γενοκτονία των Ποντίων, ανέφερε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής “επειδή κατατέθηκε ένας λόγος μίσους, ρατσισμού και αντιδημοκρατικής παραβίασης ακόμα και της έννοιας του Συντάγματος, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση ούτε αναίρεση της γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία εξάλλου στην κοινωνική συνείδηση είναι κατοχυρωμένη”.

Και συνέχισε «Όμως, θέλω να υπενθυμίσω ότι οι Πόντιες και οι Πόντιοι, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν κοσμήσει τις χρυσές σελίδες της Αντίστασης, όπως και τις χρυσές σελίδες της πάλης κατά της δικτατορίας και του φασισμού και δεν επιτρέπεται κανένα φασιστικό μόρφωμα να τολμά μέσα στην Ελληνική Βουλή να υπερασπιστεί τους αγωνιστές, τους Έλληνες Ποντίους και τις Ελληνίδες Πόντιες.

Γιατί; Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτοί οι οποίοι κυνηγούν τη δημοκρατία, τον ελληνισμό και την πρόοδο, είναι οι Γκρίζοι Λύκοι, τα φασιστικά μορφώματα και ο ναζισμός. Εκεί ανήκετε.»

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση εδώ

Print Friendly, PDF & Email