Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε εκ νέου την παραπομπή και επεξεργασία από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής των προτάσεων νόμου που έχουμε καταθέσει για την ακρίβεια και το φορολογικό, οι οποίες έχουν λάβει και τις απαραίτητες εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για τις προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης.

Εισπράξαμε ακόμη μια φορά την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για μία ουσιαστική και ανοιχτή συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και για την ουσία των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η κυβέρνηση αποφεύγει τη συζήτηση όπως απέδειξαν οι υπεκφυγές του Προέδρου της Βουλής και η άρνησή το στο αίτημά μας για γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Οι αιτιάσεις του προέδρου της Βουλής δεν έχουν καμία βάση εφόσον οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν δημιουργούν όφελος ή έσοδο σε πρόσωπο, αλλά αντίθετα δημιουργούν οφέλη για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται από την ακρίβεια αλλά και από την υπερείσπραξη φόρων. Τη συζήτηση για αυτά τα θέματα θέλει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης.

Αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος της Βουλής παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής για να εξυπηρετήσει την αδυναμία της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους για την ακρίβεια και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Print Friendly, PDF & Email