ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝ. ΥΠΕΝ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟΥ

                                                                                                                                           Αθήνα, 04/03/2019

Εχθές, πληροφορήθηκα για τη λασπολογία του υιού Ψυχάρη εναντίον μου, στην  πάντα φιλόξενη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή “Ακραίως”, παρουσία των δημοσιογράφων Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Εκεί, ο Ανδρέας Ψυχάρης, αδελφός του γνωστού δανειολήπτη των 15.000.000 ευρώ με «αέρα», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ, τόλμησε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο στεγαστικό μου δάνειο και σε υποτιθέμενη έλλειψη εγγυήσεων.

Το εν λόγω στεγαστικό δάνειο έλαβα το 2006 και αφορά στην οικογενειακή μου πρώτη κατοικία, που αποτελεί και την εγγύηση του δανείου μου. Ήταν ύψους 200.000 ευρώ και 20ετούς διάρκειας και φυσικά είναι απολύτως ενήμερο και αποπληρώνεται κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή των αρχικών όρων της σύμβασης.

Το 2006, περίοδο κατά την οποία δεν κατείχα το βουλευτικό αξίωμα, σαφώς και δεν έλαβα κανένα δάνειο «με αέρα». Συνεπώς, δεν κινδυνεύω με κατάσχεση του ακινήτου μου, όπως ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε στην προαναφερόμενη τηλεοπτική εκπομπή ότι συμβαίνει με τα ακίνητα για τα δάνεια του αδελφού του.

Από την πλευρά μου καλώ εξωδίκως τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη να προβεί άμεσα σε ανάκληση της δήλωσής του και αποκατάσταση της αλήθειας με τον αντίστοιχο τρόπο.  Δηλαδή να δημοσιευθεί δήλωσή του στην επόμενη αντίστοιχη εκπομπή με περιεχόμενο που να αίρει κάθε εσφαλμένη εντύπωση που αφορά το πρόσωπό μου. Σε αντίθετη περίπτωση προτίθεμαι να προβώ στην άσκηση των δικαιωμάτων μου.

ΥΓ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τήρηση της δεοντολογίας τους δύο έγκριτους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στην εκπομπή και (δεν) φρόντισαν να ρωτήσουν εάν υπάρχουν στοιχεία για τη λάσπη που πέταξαν εναντίον μου.

Print Friendly, PDF & Email