Δυστοπία είναι αυτό που ζουν όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο, όχι απλά με ανοχή αλλά με επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη.

Εξάλλου δική του, πομπώδης αλλά αποτυχημένη, ήταν η ψεύτικη απολιγνιτοποίηση που μας δέσμευσε στο φυσικό αέριο, που τώρα τρέχει κακήν κακώς να την αλλάξει.

Όπως και το ξεπούλημα των ενεργειακών φορέων και δικτύων που μας έχει αφήσει χωρίς εργαλεία μέσα στην ενεργειακή κρίση.

Αν δεν στηρίζει το καρτέλ ενέργειας ο κύριος Μητσοτάκης, τότε να μας πει πόσα είναι τελικά τα υπερκέρδη και πότε θα τα φορολογήσει για να επιστραφούν στους καταναλωτές.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  με βάση αδιαμφισβήτητα στοιχεία της ΡΑΕ, τα υπολόγισε για το τελευταίο 12μηνο σε 2,2 δισ ευρώ, δημοσιοποίησε τους υπολογισμούς και δεν υπήρξε διάψευση η αντίκρουση.

Όσο για το άλλο ανέκδοτο με την αναστολή της ρήτρας θα πρέπει να είναι πιο ευρηματικοί, γιατί διαψεύστηκαν πολύ νωρίς, μόλις σε δύο εβδομάδες, εφόσον η ρήτρα μπήκε με το παραπάνω στις νέες τιμές που έκαναν νέο αρνητικό ρεκότ, ενώ η ασυδοσία των χρυσοπληρωμένων  γαλάζιων παιδιών της ΔΕΗ φάνηκε στις χρεώσεις πάγιου οικιακών τιμολογίων, όπου έβαλαν αυξήσεις 821% σε σχέση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλα αυτά βέβαια κουβέντα ο κος Οικονόμου….

Print Friendly, PDF & Email