Μ. Χρυσοχοϊδης: Και εγώ, κύριε Φάμελλε, δεν έχω σοβαρές ελπίδες ότι εσείς μπορείτε να αλλάξετε πολιτικά. Απορώ πού βρίσκεται τόσο πολιτικό θράσος, ειλικρινά. Ίσως οφείλεται σε άγνοια, ίσως οφείλεται στην αντίληψή σας για τα πράγματα, δεν ξέρω, αλλά το να λέτε ότι οι άνθρωποι μένουν σκόπιμα στα νησιά για να στοιβάζονται εκεί, αυτή ήταν δική σας πολιτική. Το στοίβαγμα ήταν δική σας πολιτική.

Βεβαίως, κάνατε και κάτι άλλο, τους κηρύσσατε όλους ευάλωτους και τους κουβαλούσατε εδώ. Και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν ποτέ πίσω στις πατρίδες τους, ενδεχομένως αυτοί οι οποίοι δεν θα πάρουν άσυλο.

Και είπατε και κάτι το οποίο ελπίζω ότι τώρα που θα το ξανακούσετε να μην το ξαναπείτε. Είπατε ότι πήγατε στα Διαβατά, ότι είδατε ότι υπήρχε κάποιο περιπολικό εκεί το οποίο δεν υπάρχει τώρα. Ναι, εγώ έδωσα εντολή να φύγει το περιπολικό, γιατί το περιπολικό δεν έκανε δουλειά εκεί πέρα.

Υπάρχει σύνδεσμος αξιωματικός, ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο κέντρο. Δύο φορές την εβδομάδα γίνονται επιχειρήσεις μέσα στο κέντρο και είναι παρούσα η αστυνομία, γιατί αυτό επιβάλλει ο κανόνας της ασφάλειας.

Να έχετε και κάτι άλλο υπόψη σας. Έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι αυτή η δομή στο Βαγιοχώρι, η άλλη δομή στα Διαβατά δεν έχει καν υπόσταση νομική, γιατί ουδέποτε ασχοληθήκατε να τη συστήσετε;

Λοιπόν, σας παρακαλώ πολύ, να περιορίσετε λίγο το πολιτικό σας θράσος. Ειλικρινά έχετε πίσω σας μια τεράστια αρνητική κληρονομιά που κληροδοτήσατε όχι στη σημερινή Κυβέρνηση, στη χώρα.

Σ. Φάμελλος: Μισό λεπτό θέλω μόνο για να αιτιολογήσω τη λέξη «θράσος».

Κύριε Χρυσοχοΐδη, και εγώ αναρωτιέμαι τι είναι πολιτικό θράσος. Πολιτικό θράσος είναι να παραλαμβάνετε το κέντρο στη Μόρια με έξι χιλιάδες και να το έχετε σήμερα στις δεκαπέντε, ναι ή όχι;

Γιατί αυτό αφορά εσάς.

Κύριε Χρυσοχοΐδη, αν κάποιος στοιβάζει ανθρώπινες ζωές χωρίς να επιτελέσει τα βασικά του επιχειρησιακά καθήκοντα και αποδεικνύεται ανεπαρκής, ώστε να αναλαμβάνει ο Υφυπουργός Άμυνας το θέμα της διαχείρισης προσφυγικών ροών, είστε εσείς, κύριε Χρυσοχοΐδη, γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επέλεξε άλλον Υπουργό να διαχειριστεί το θέμα των προσφυγικών ροών.

Και όσον αφορά το θέμα των αστυνόμων στα Διαβατά μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου υπήρχαν άνθρωποι μέσα σε φυλάκιο και όχι εποχούμενο όχημα, οι οποίοι έφυγαν και τώρα δεν έχουν κανέναν να απευθυνθούν για διαχειριστικά θέματα οι άνθρωποι που είναι και μέσα και έξω από το Κέντρο.

Αυτό είναι ανεπάρκεια, αυτό είναι θράσος στη δικιά μας γλώσσα τη μακεδονίτικη, κύριε Χρυσοχοΐδη, που την ξέρετε ελπίζω καλά.

Παρακολουθείστε την απάντηση εδώ

Print Friendly, PDF & Email