«Αντί για νέες και καλές δουλειές, όπως υποσχόταν προεκλογικά το 2019 ο κος Μητσοτάκης, έχουμε τελικά έναν απολογισμό γεμάτο αρνητικά ρεκόρ για την Ελλάδα. Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά, με ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτυπώνουν και επιβεβαιώνουν πλείστα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία», σημειώνει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο «theopinion.gr».

Προσθέτει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει μία Ελλάδα πιο φτωχή, πιο ανασφαλή και με λιγότερη δημοκρατία και ένα πληγωμένο κράτος δικαίου και τονίζει ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν αποδοθεί άμεσα ευθύνες για το χωρίς προηγούμενο σκάνδαλο των υποκλοπών, με την Ελλάδα να γίνεται ακόμη και εξαγωγέας του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης predator. «Θα είχε ενδεχομένως και ο πολιτικά υπεύθυνος των παρακολουθήσεων επιδείξει κάποια ευθιξία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραίτησή του. Στην Ελλάδα παραδόξως δεν τέθηκε ζήτημα παραίτησης αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που πήρε υπό την εποπτεία του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αμέσως μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Καμία όμως ευθιξία, με τη δικαιοσύνη να καθυστερεί παράλληλα να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις».

Επισημαίνει πως υπάρχει ελπίδα και διέξοδος από τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οι πολίτες, με την ψήφο τους στις κάλπες της 21ης Μαΐου, έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν σελίδα. Να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη και ανοίξουν το δρόμο για να εφαρμοστεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δικαιοσύνη παντού».

Δηλώνει τέλος, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει από τους πολίτες τον να αναδείξουν πρώτη δύναμη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και να υπογράψουν με αυτόν τον τρόπο το «Συμβόλαιο Αλλαγής» που προτείνει. «Δηλαδή το πρόγραμμα διακυβέρνησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη ημέρα, ένα συμβόλαιο για την αλλαγή της καθημερινής ζωής των πολιτών. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει ψήφος στην αλλαγή, στη συνεργασία, στη σταθερότητα, στην πρόοδο και στην προκοπή. Και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι και η μόνη διέξοδος για να ηττηθεί πλήρως η πολιτική Μητσοτάκη».

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο όπως δημοσιεύεται:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να δώσει ελπίδα και διέξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τα τέσσερα (4) χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν αφήσει δυστυχώς μεγάλο αρνητικό αποτύπωμα σε όλους τους τομείς. Στην καθημερινότητα των πολιτών, στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία, αλλά και έχουν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη δημοκρατία, στην ασφάλεια των πολιτών και στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Αντί για νέες και καλές δουλειές, όπως υποσχόταν προεκλογικά το 2019 ο κος Μητσοτάκης, έχουμε τελικά έναν απολογισμό γεμάτο αρνητικά ρεκόρ για την Ελλάδα. Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά, με ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτυπώνουν και επιβεβαιώνουν πλείστα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία. Αρνητική πρωταθλήτρια στην Ευρώπη με την ακριβότερη τιμή ρεύματος για το 2022, το υψηλότερο κόστος στέγασης στην Ευρώπη, μείωση του μέσου πραγματικού μισθού κατά 7,4%, με ταυτόχρονη αύξηση του δημόσιου χρέους περί τα πενήντα (50) δισ. ευρώ και του ιδιωτικού χρέους περί τα σαράντα (40) δισ. ευρώ, αρνητικό ρεκόρ 14ετιας στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, την 107η θέση ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ όσον αφορά την Ελευθερία του Τύπου, ένα τεράστιο πλήγμα στη δημοκρατία μας με τις υποκλοπές, αλλά και ένα συλλογικό τραύμα με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε πενήντα επτά (57) ζωές συνανθρώπων μας.

Όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, για περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά (52,4%) ο μισθός τελειώνει στις 18 του μήνα, μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις σκέφτεται το λουκέτο και πάνω από το 60% ετοιμάζουν αυξήσεις προϊόντων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει μία Ελλάδα πιο φτωχή, πιο ανασφαλή και με λιγότερη δημοκρατία και ένα πληγωμένο κράτος δικαίου. Εκθέσεις και επισημάνσεις της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις (PEGA) είναι κόλαφος για την Ελλάδα. Τα ευρήματα της Επιτροπής PEGA επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα υπήρχε ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων με το παράνομο κακόβολο λογισμικό το οποίο και εξαγόταν σε άλλες χώρες με ευθύνη της κυβέρνησης. Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου παρακολουθείται ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ο αρχηγός πολιτικού κόμματος και πολιτικός αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη, ο κος Ανδρουλάκης, δημοσιογράφοι αλλά και Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Βέβαια σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, για το χωρίς προηγούμενο σκάνδαλο των υποκλοπών, με την Ελλάδα να γίνεται ακόμη και εξαγωγέας του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης predator, θα είχαν αποδοθεί άμεσα ευθύνες. Θα είχε ενδεχομένως και ο πολιτικά υπεύθυνος των παρακολουθήσεων επιδείξει κάποια ευθιξία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραίτησή του. Στην Ελλάδα παραδόξως δεν τέθηκε ζήτημα παραίτησης αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που πήρε υπό την εποπτεία του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αμέσως μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Καμία όμως ευθιξία, με τη δικαιοσύνη να καθυστερεί παράλληλα να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις. Εμείς θέλουμε η δικαιοσύνη να υπερβεί την κυβερνητική ανεπάρκεια και την προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο μέχρι τις εκλογές και να ρίξει φως στην υπόθεση. Αλλά δυστυχώς εννιά μήνες μετά το σκάνδαλο δεν έχουμε καμία απάντηση ούτε από τη δικαιοσύνη.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για την εξαγωγή κακόβουλου λογισμικού και δεν έχει κληθεί να καταθέσει ο υπεύθυνος για αυτό, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΝΔ υπεύθυνου για οργανωτικά και προεκλογικά θέματα.

Το ερώτημα όμως είναι εάν υπάρχει ελπίδα και διέξοδος από τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η απάντηση ευτυχώς είναι καταφατική. Οι πολίτες, με την ψήφο τους στις κάλπες της 21ης Μαΐου, έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν σελίδα. Να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη και ανοίξουν το δρόμο για να εφαρμοστεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δικαιοσύνη παντού.

Ζητάμε από τους πολίτες να αναδείξουν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου και να υπογράψουν με αυτόν τον τρόπο το «Συμβόλαιο Αλλαγής» που προτείνουμε. Δηλαδή το πρόγραμμα διακυβέρνησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη ημέρα, ένα συμβόλαιο για την αλλαγή της καθημερινής ζωής των πολιτών. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει ψήφος στην αλλαγή, στη συνεργασία, στη σταθερότητα, στην πρόοδο και στην προκοπή. Και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι και η μόνη διέξοδο για να ηττηθεί πλήρως η πολιτική Μητσοτάκη.

Βασικοί άξονες του συμβολαίου για την αλλαγή είναι η αύξηση τιμών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος. Το κοινωνικό συμβόλαιο που ζητάμε από τους πολίτες να επικυρώσουν περιλαμβάνει έντεκα (11) άρθρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις πρώτες κιόλας μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει: αύξηση μισθών και εισοδημάτων για εργαζόμενους, επαγγελματίες και συνταξιούχους, συγκράτηση και μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, παρεμβάσεις για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, αποκατάσταση της κανονικότητας στην εργασία με κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων του κ. Χατζηδάκη, επαναφορά του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια και στο νερό, ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ, ουσιαστική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, στήριξη των νέων και των γυναικών, του πολιτισμού αλλά και των ατόμων με αναπηρία. Μεταρρυθμίζουμε τέλος το κράτος για περισσότερη αξιοκρατία, λογοδοσία και δικαιοσύνη.

Την τετραετία 2015-2019 που μάς εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός αποδείξαμε ότι ακόμη και σε ασφυκτικές συνθήκες, με την προσπάθεια όλου του λαού, καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα στο ξέφωτο. Την επόμενη τετραετία μπορούμε και θέλουμε, με την ψήφο των πολιτών και με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην πρώτη θέση, να αποτελέσουμε τη βάση και την εγγύηση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και τομές που έχουμε όλες και όλοι ανάγκη για μια καλύτερη ζωή για την κοινωνική πλειοψηφία και προοπτική για τη νέα γενιά που αποτελεί και το μέλλον της Ελλάδας.

Δείτε το άρθρο δημοιευμένο εδώ

Print Friendly, PDF & Email