“Δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε αυτούς που ευθύνονται για την κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας”

“Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά μαζί με την κοινωνία για το μέλλον της χώρας”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καρφίτσα” της Θεσσαλονίκης.  Στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένα δύσκολο συμβιβασμό, ωστόσο επικέντρωσε στα θετικά της συμφωνίας, όπως είναι “ο δημοσιονομικός ορίζοντας τριών χρόνων και η μετάθεση χρέους 50 δις ευρώ”, αλλά και η προστασία της α’ κατοικίας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το άνοιγμα της ΕΡΤ, η νομοθέτηση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, που αποτελεί δημοκρατική τομή στη χώρα μας.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος δεν παρέλειψε να επισημάνει την συνεχιζόμενη μάχη κατά της διαφθοράς, την παραπομπή πολλών σκανδάλων στη Δικαιοσύνη και  τη συλλογή πολύτιμων στοιχείων για τη φοροδιαφυγή από το εξωτερικό σηματοδότησαν το κλείσιμο της χρονιάς. Συμπλήρωσε δε, ότι “παρά τον εκβιασμό μέσω των capital controls δεν είχαμε αρνητικά αποτελέσματα ύφεσης στο ΑΕΠ το 2015.  Ολοκληρώσαμε με επιτυχία το ΕΣΠΑ 2007-2013 και ξεκινήσαμε πρώτοι από όλη την Ευρώπη το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα παραπάνω δείχνουν διέξοδο, υπάρχει λύση για τη χώρα που μας βγάζει από την ύφεση και φέρνει δικαιοσύνη, εργασία και πρόοδο”.

Όσο για το ενδεχόμενο εκλογών με αφορμή την ψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, δήλωσε εμφατικά: “Το ασφαλιστικό δεν δημιουργεί ενδεχόμενο εκλογών”. Με δεδομένο ότι, η πρόταση της κυβέρνησης συγκροτεί ένα  δημόσιο,  δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με εξασφαλισμένη βασική σύνταξη και για μακροχρόνια άνεργους, κοινωνικό επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και δεν περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  έθεσε το ερώτημα “γιατί δεν το υποστηρίζει η Αντιπολίτευση, στερώντας μας τη δυνατότητα δυναμικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές;”.

Ως προς τα φημολογούμενα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ή συνεργασιών με συγκεκριμένα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τόνισε: “Δεν υπάρχει αμφισβήτηση της συνεργασίας μας με τους ΑΝΕΛ. Επίσης, μην συγχέετε τον ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα. Δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι, μέσω εκβιασμών, σε όσους ευθύνονται για τη χρεωκοπία της χώρας και της κοινωνίας”. Και συμπλήρωσε: “Για εμάς στοίχημα είναι να συμμετέχουν και οι 153 βουλευτές στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των νομοσχεδίων που θα στηρίξουν την κοινωνία, θα στοχεύσουν στην πρόοδο και τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Και αυτό το στόχο τον αντέχουμε και τον επιδιώκουμε. Έχουμε επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για αυτό το δύσκολο κυβερνητικό έργο”.

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος, ως Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στα θέματα της συμπρωτεύουσας, όπως η επανεκκίνηση των έργων του ΜΕΤΡΟ, αλλά και η αξιοποίηση των δημόσιων υποδομών της πόλης, σε συνδυασμό με περιβαλλοντικές και ενεργειακές παρεμβάσεις και επενδύσεις, που μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη της Περιφέρειας.  Επίσης, δήλωσε ότι “υπάρχουν σε εξέλιξη πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα κλειστά εργοστάσια της Περιφέρειάς μας και εντός του μήνα θα συζητήσουμε για την ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που θα στηρίξει κύρια τον αγροτοδιατροφικό τομέα, την καινοτομία  και τις νέες τεχνολογίες”. Ωστόσο, επεσήμανε ότι “η ευημερία και η πρόοδος δεν στηρίζεται μόνο στην οικονομία, αλλά και σε μια ανοιχτή, δίκαιη και δημιουργική κοινωνία”.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ

Print Friendly, PDF & Email