Αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δικαιούχοι και μηχανικοί, ανοίγει αύριο η πλατφόρμα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Αυτό, ενώ ο οδηγός λειτουργίας της πλατφόρμας, παρά τις υπουργικές εξαγγελίες, ανέβηκε με καθυστέρηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μόλις την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται ακόμη ότι στο ΥΠΕΝ στο υπουργείο έχουν κοντή μνήμη καθώς άλλαξαν την Περιφέρεια εκκίνησης, μετακινώντας την Κρήτη και φέρνοντας μπροστά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Φαίνεται πως οι καταστροφές από την επέλαση του Ιανού «εξαφανίστηκαν» μετά την απομάκρυνση των τηλεοπτικών συνεργείων και η πανδημία και οι περιορισμοί μετακίνησης δεν περιλαμβάνουν αυτές τις Περιφέρειες.

Επειδή όμως εμείς πιστεύουμε στην ουσία του προγράμματος που βοηθά στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, στην εξοικονόμηση της ενέργειας και στη μόχλευση της οικονομίας, λυπόμαστε που το ΥΠΕΝ, για ακόμα μια φορά, κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στα αιτήματα του τεχνικού κλάδου, αφού το «ανακάτεμα» των Περιφερειών για την έναρξη του Προγράμματος δε συνιστά φυσικά λύση. Σήμερα, λόγω της πανδημίας και τοπικών φυσικών καταστροφών, οι μηχανικοί και οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να ετοιμάσουν ολοκληρωμένες αιτήσεις και το ΥΠΕΝ επιμένει να τους αγνοεί.

Ευχόμαστε δύναμη στους μηχανικούς που δουλεύουν υπό ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και καλούμε το ΥΠΕΝ, έστω και την τελευταία στιγμή, να μεταθέσει χρονικά την έναρξη του Προγράμματος με βάση τα χαρακτηριστικά και την εξέλιξη της πανδημίας.

Print Friendly, PDF & Email