«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχει σήμερα σε όλη την Ελλάδα στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών φορέων, φοιτητών, μαθητών, καθηγητών και εργαζομένων στην παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες, που αντιδρούν στο σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους απέναντι στα σχέδια του κυρίου Μητσοτάκη, που επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει και την Ανώτατη Παιδεία. Το σχέδιό του είναι προφανές, μετά το νερό, την ενέργεια, την Υγεία έχει βάλει στο στόχαστρο και την Παιδεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιστεύει ότι η χώρα μας χρειάζεται ένα ισχυρό δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο πρέπει να στηρίζει το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και τη χώρα και δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια στα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό. Η δική μας πρόταση εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων των νέων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας, σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο αξιοκρατικό και ποιοτικό.

Θέλουμε ισχυρά δημόσια Πανεπιστήμια και ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, εντός και εκτός Βουλής, για να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία.

Η δημόσια Παιδεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και παράλληλα μία εθνική υπόθεση, γι’ αυτό και θα πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας».

Print Friendly, PDF & Email