Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εκπροσώπησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, στην παρέλαση της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης ο Σωκράτης Φάμελλος προχώρησε στην κάτωθι δήλωση:

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μέρα τιμής και μνήμης του έπους του ‘40 στα βουνά της Πίνδου, της συνέχειας του αγώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, της αντίστασης στις δυνάμεις του άξονα, αλλά και της ηρωικής εθνικής αντίστασης σε όλη τη διάρκεια της κατοχής.

Οι ηρωικοί αγώνες των Ελλήνων και των Ελληνίδων αποδεικνύουν ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους. Το όχι του ελληνικού λαού ήταν ένα βροντερό «Όχι» στο φασισμό και το ναζισμό αλλά και ένα ηχηρό και συνεχές ναι στην ελευθερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των κατακτητών, τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, το Ολοκαύτωμα και για αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

Σήμερα, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό παραμένει επίκαιρος. Όπως συνεχής και επίκαιρος παραμένει πάντα ο αγώνας για την ειρήνη, τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Χρέος της χώρας μας είναι να ενισχύει την αυτόνομη εξωτερική πολιτική της και να διασφαλίζει την ειρήνη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Χρόνια Πολλά σε όλους, συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες και στις ένοπλες δυνάμεις που παρέλασαν σήμερα».

Print Friendly, PDF & Email