«Η σημερινή ημέρα ανήκει στον Άλκη. Σήμερα, δύο χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του, που μας συγκλόνισε όλες και όλους, το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει, σε μια σπάνια στιγμή για την κοινοβουλευτική πρακτική, την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου.

Η απόφαση αυτή ανήκει σε όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία της. Και ανήκει ως πρωτοβουλία στη Δομή «1η Φεβρουαρίου – Εις το όνομα του Άλκη», που  κατέθεσε την πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο πριν από ένα χρόνο, με κύριο στόχο να αλλάξει επιτέλους η οπαδική κουλτούρα στη χώρα. Και ταυτόχρονα σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους και τους γνήσιους εθελοντές του αθλητισμού, που μάχονται να αποβάλλουν από το χώρο του αθλητισμού ταραχοποιά και εγκληματικά στοιχεία.

Η μέρα αυτή οφείλουμε από εδώ και εμπρός να είναι γεμάτη με θετικά μηνύματα και παραδείγματα, με φιλάθλους όλων των ομάδων σε κοινές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στα ιδανικά του αθλητισμού.

Το οφείλαμε στον Άλκη, που έγινε, δυστυχώς με το χαμό του, σύμβολο στον αγώνα ενάντια στη βία, το οφείλαμε σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, αλλά το οφείλουμε κυρίως στην επόμενη ημέρα και την πρόοδο της κοινωνίας μας».

Print Friendly, PDF & Email