Πολιτική εκδήλωση, με θέμα «Η ρήτρα Μητσοτάκη γονατίζει κοινωνία και οικονομία» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο Μικράς Ασίας του Ηρακλείου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωση θα είναι ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο.

Ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξηγήσει με πιο τρόπο επί ένα χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη οργάνωσε τη ληστεία σε βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, προς όφελος της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και των υπόλοιπων ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας. Θα παρουσιάσει τη μεθοδικότητα με την οποία η κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης αλλά και τις παρεμβάσεις θεσμικών φορέων για την κατάργηση της παράνομης ρήτρα αναπροσαρμογής. Θα αναδείξει ακόμη την επικοινωνιακή σπουδή της κυβέρνησης, ενόψει εκλογών, να παρουσιάσει με τυμπανοκρουσίες την δήθεν αναστολή της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, την οποία ωστόσο στην πραγματικότητα ενσωματώνει στα τιμολόγια ρεύματος.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Άη Γιάννη – Μεσαμπελιών.

Την Παρασκευή, 1 Ιουλίου, ο Σωκράτης Φάμελλος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, στις 9:30 το πρωί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κρήτης, και στις 10:30 με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στη Λότζια.

Στις 12:00 το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα την ακρίβεια και τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

Η επίσκεψη του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Ηράκλειο θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του σε κομματική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οδό Μάχης Κρήτης 3.

Print Friendly, PDF & Email