Την επιστολή οκτώ (8) Ομοσπονδιών συλλόγων Παραγωγών και Εμπόρων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών απ’ όλη την Ελλάδα κατέθεσαν ως Αναφορά, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρωτοβουλία του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου, με θέμα: «Άμεση Επιστροφή των Λαϊκών Αγορών στη κανονικότητα με γνώμονα την Ισονομία και την Ισοπολιτεία».

Στην επιστολή καταγγέλλεται πως, παρ’ όλο που οι Λαϊκές Αγορές αναπτύσσονται σε υπαίθριους χώρους, παράλογα, δεν απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του προγράμματος “ελευθερία” που όλος ο εργασιακός τομέας της χώρας, υπαίθριος και κλειστός απολαμβάνει, ακόμα και ο υγειονομικά επισφαλής, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από υγειονομική τεκμηρίωση ή σκοπιμότητα. Εύλογα λοιπόν, αναρωτιούνται για τα κίνητρα που υπαγορεύουν τον περιορισμό εργασίας των Λαϊκών Αγορών, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση των προθέσεων της Κυβέρνησης για το χώρο, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το τελευταίο νομοσχέδιο.

Ζητούν λοιπόν την άμεση επιστροφή των Λαϊκών Αγορών στην κανονικότητα με γνώμονα την ισονομία  και την ισοπολιτεία με άρση του 50% των συμμετεχόντων και την απόσταση των 5 μέτρων από πάγκο σε πάγκο, που τώρα λειτουργεί εις βάρος παραγωγών πωλητών και καταναλωτών, δημιουργώντας ελλείψεις προϊόντων και ακρίβεια αγαθών στην Λαϊκή Αγορά, φτωχοποιώντας συγχρόνως την Αγροτική Ύπαιθρο αφού οι Παραγωγοί πετάνε τα προϊόντα τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Άμεση επιστροφή των Λαϊκών Αγορών στη κανονικότητα με γνώμονα την Ισονομία και την Ισοπολιτεία»

Οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτουν  προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως Αναφορά την επιστολή οκτώ (8) Ομοσπονδιών συλλόγων Παραγωγών καθώς και Εμπόρων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών απ’ όλη την Ελλάδα με θέμα: «Άμεση Επιστροφή των Λαϊκών Αγορών στη κανονικότητα με γνώμονα την Ισονομία και την Ισοπολιτεία», στην οποία καταγγέλλεται πως παρ’ όλο που οι Λαϊκές Αγορές αναπτύσσονται σε υπαίθριους χώρους δεν απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του προγράμματος “ελευθερία”  που   όλος ο εργασιακός τομέας της χώρας, υπαίθριος και κλειστός απολαμβάνει, χωρίς λογική ή υγειονομική τεκμηρίωση ή σκοπιμότητα διερωτώμενοι για τα κίνητρα που υπαγορεύουν τον περιορισμό εργασίας των Λαϊκών Αγορών. Ζητούν λοιπόν την άμεση επιστροφή των Λαϊκών Αγορών στην κανονικότητα με γνώμονα την ισονομία  και την ισοπολιτεία με άρση του 50% των συμμετεχόντων και την απόσταση των 5 μέτρων από πάγκο σε πάγκο, που τώρα λειτουργεί εις βάρος παραγωγών πωλητών και καταναλωτών, δημιουργώντας ελλείψεις προϊόντων και ακρίβεια αγαθών στην Λαϊκή Αγορά, φτωχοποιώντας συγχρόνως την Αγροτική Ύπαιθρο αφού οι Παραγωγοί πετάνε τα προϊόντα τους.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.   

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Φάμελλος Σωκράτης

Αμανατίδης Ιωάννης

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Γιαννούλης Χρήστος

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Δείτε την επιστολή εδώ Επιστολή Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών

Print Friendly, PDF & Email