ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: Προς ματαίωση η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Οι 3000 κάτοικοι και οι φορείς των χωριών της Δημοτικής Ενότητας του Μανταμάδου της Λέσβου διεκδικούν εδώ και δεκαετίες την ίδρυση ενός κέντρου υγείας στην περιοχή τους. Το αίτημα του Μανταμάδου φαινόταν πως βρίσκει τη δέουσα ανταπόκριση το προηγούμενο έτος, όταν η τότε κυβέρνηση δέσμευσε 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018 για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας μέσω Αποκατάστασης-Διαμόρφωσης υφιστάμενου διατηρητέου κτιρίου και ανέγερση προσθήκης.

Με την απόφασή του υπ. αριθμ. ΓΠ Β3β/73791 που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 6 Νοεμβρίου 2019, ο Υπουργός Υγείας προχωράει στη μείωση κατά 850.000 ευρώ της πίστωσης του έργου. Με δεδομένο ότι για να είναι δυνατή η δημοπράτηση ενός έργου πρέπει να έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας το σύνολο της πίστωσης, αντιλαμβάνεται κανείς πως η δημοπράτηση και υλοποίηση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου αναβάλλεται επ’ αόριστον, αν δεν ματαιώνεται.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Έχει αποφασίσει την ακύρωση της ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου; Αν όχι, πώς σκοπεύει να εξασφαλίσει τις πιστώσεις για τη δημοπράτησή του;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ Ιωάννης

ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ανδρέας

ΦΑΜΕΛΛΟΣ Σωκράτης

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μιλτιάδης

Print Friendly, PDF & Email