Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Είναι γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει πάρα πολλά σχετικά με την ακροδεξιά φιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες μέσα στη Βουλή για να καλύψει τα ελλείμματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως αξίζει να πούμε ένα τίτλο. Ναι, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μία κρίση, στην οποία οδήγησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις τη χώρα και μας έβγαλε από την κρίση. Και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει ταυτόχρονα οικονομική, κοινωνική, υγειονομική και εθνική κρίση. Δυστυχώς για τη χώρα τα πράγματα πάνε όλο και προς το χειρότερο.

Δεν προσέξατε τι είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που πήγατε να τον χαϊδέψετε. Ευκλείδη, μόλις τώρα μιλούσε ο κ. Μαρκόπουλος για σένα. Είπε στην ανάρτησή του ότι η Δεξιά δεν δικαιούται να μιλάει για ψέματα, απατεωνιές και πολιτικές συμπαιγνίες πίσω από την πλάτη του λαού γιατί η πολιτική που εφαρμόζει είναι εις βάρος της κοινωνίας και του λαού. Και τα ξεκαθάρισε αυτά.

Όμως υποχρεούμαστε να μιλήσουμε για κάτι άλλο σήμερα. Δυστυχώς, κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, υπάρχει ένα σοβαρότατο θέμα στη διπλωματία της χώρας μας. Η χώρα μας σήμερα έχει πληγεί διπλωματικά διότι είναι απολύτως αναξιόπιστο να κατεβάζει το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωση για να την ανασκευάσει εκ των υστέρων, όταν μάλιστα αυτή η δήλωση αφορά συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, της επίσημης διπλωματικής αρχής, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το να αλλάζει η δήλωση εκ των υστέρων, εξαιτίας των εσωκομματικών σας προβλημάτων, εκθέτει την Ελλάδα παγκοσμίως και δυστυχώς, δημιουργεί αναξιοπιστία με την οποία καλείται η Ελλάδα να πάει να διαπραγματευτεί σε επόμενα κρίσιμα ζητήματα.

Και ερωτώ, με αυτήν την αναξιοπιστία θα πάτε να διαπραγματευτείτε με την Τουρκία, την προκλητική και παραβατική Τουρκία, την αναθεωρητική Τουρκία, αλλάζοντας δήλωση εκ των υστέρων, προσβάλλοντας όλον τον ελληνικό λαό για την επάρκειά του και για τη σοβαρότητα και τιμιότητα του; Με ποια αξιοπιστία θα σας αντιμετωπίσει τώρα ο κ. Πομπέο ή οι άλλοι Υπουργοί Εξωτερικών; Δηλαδή, θα έχουν τη βαθιά κατανόηση ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ή δεν διάβασε τη δήλωση ή είναι απλά ασόβαρος -για να το πω εγώ μετρημένα-, γιατί δεν είστε εσείς σοβαροί και μετρημένοι;

Δυστυχώς, μας περιμένουν κρίσιμοι λογαριασμοί στο μέλλον και η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί αυτήν την κρισιμότητα, γιατί αυτό το θέατρο σκιών -επιτρέψτε μου- συνεχίζεται και στα εσωτερικά, όπου η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει ιερό και όσιο. Διότι, σε μια ταχεία νομοθέτηση για να στηρίξουμε τους πολίτες περιοχών που επλήγησαν, τους μειώνουμε τα εισοδήματα εν τέλει, γιατί δίνουμε μικρότερες αποζημιώσεις από τους μισθούς τους, τους μειώνουμε τις αποζημιώσεις σε σχέση με άλλες περιοχές και παράλληλα περνούν ρυθμίσεις απ’ την πίσω πόρτα που αποδεικνύουν την προνομιακή σχέση που έχει αυτή η Κυβέρνηση με τους καναλάρχες και με μια πολύ μικρή ελίτ επιχειρηματιών που είναι αυτοί που έβγαλαν τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση. Ξεπληρώνετε γραμμάτια, κυρίες και κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Προτεραιότητα σας δεν είναι το ΕΣΥ, δεν δίνετε τα λεφτά για μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν είναι οι γιατροί, δεν κάνετε προσλήψεις, δεν είναι τα σχολεία, δεν είναι τα παιδιά μας, δεν φέρνετε δασκάλους, δεν δίνετε υγειονομικό εξοπλισμό, μόνο μάσκες αλεξίπτωτα ξέρατε να δώσετε, δεν είναι καν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, δεν βοηθάτε τον κόσμο να πάει με προστασία στη δουλειά του, ούτε καν αυτό δεν είστε άξιοι να κάνετε. Ταυτόχρονα, ενώ βάζει σοβαρά ζητήματα ακόμα και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, από την πίσω πόρτα δίνετε λεφτά όχι μόνο στους καναλάρχες, αλλά και σε κάποιες επιχειρήσεις για να καταγράφουν αφορολόγητα και έτσι να ωφελούνται και αυτές και τα κανάλια. Από δύο πόρτες λοιπόν, ωφελούνται οι καναλάρχες.

Για να μην πω την νέα ρύθμιση «προνομιακή» για τους κλινικάρχες που δώσατε άλλα 30 εκατομμύρια αντί να τα δώσετε στο σύστημα υγείας, αντί να τα δώσετε σε τεστ για τον κόσμο, για το λαό, για την κοινωνία να έχει τουλάχιστον αναλύσεις, να τα δώσετε στα παιδιά μας. Ξέρετε ότι υπάρχουν σχολεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη που δέχτηκε έγγραφο να προμηθευτεί μάσκες, θερμόμετρα, στολή προστασίας, απολυμαντικά και χαρτί υγείας; Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία έχετε φτάσει την ελληνική παιδεία. Εκεί την έχετε καταντήσει την ελληνική παιδεία.

Και βέβαια, να το πούμε ξεκάθαρα η χατιρική ρύθμιση για τα κανάλια αποδεικνύει το αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει την ήττα της, αποδεικνύει την φθορά της στην κοινωνία, γιατί έρχεστε να καλύψετε αυτήν την αποδόμηση. Φοβάστε γιατί η κοινωνία υποφέρει. Το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία υποφέρει, το πρόβλημα είναι ότι υποβαθμίζεται κοινωνικά, οικονομικά η ζωή μας. Το πρόβλημα είναι ότι μας οδηγείτε σε αδιέξοδο και στο εθνικό ζήτημα και αυτό δεν πρέπει να σας το επιτρέψουμε.

Ως εκ τούτου λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρέπει να πάρετε τώρα πίσω τις ρυθμίσεις για τα κανάλια, τις ρυθμίσεις για τις διαφημίσεις, τις ρυθμίσεις για τις ιδιωτικές κλινικές και να μετατρέψετε τη χρηματοδότηση αυτήν σε μια χρηματοδότηση για την κοινωνία.

Και επιτρέψτε μου να πω, κλείνοντας πάρα πολύ γρήγορα. Δυστυχώς, υπάρχει ένα σοβαρότατο ζήτημα σε όλον τον τεχνικό κόσμο και σε όλους τους ιδιοκτήτες μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας. Με έναν απίστευτο παραλογισμό ο Υπουργός που έδωσε παράταση πριν από λίγους μήνες, κατόπιν εορτής, για τα αυθαίρετα δεν δίνει τώρα και απαγορεύει την καταγραφή αυθαιρέτων ενώ δεν υπάρχει ακόμα ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου για να γίνονται δικαιοπραξίες, κάτι που βεβαιώνει και η σύνοδος των συμβολαιογραφικών συλλόγων ότι θα σταματήσουν και οι δικαιοπραξίες και οι τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων.

Σας δηλώσαμε επίσημα και με τροπολογία για δεύτερη φορά: Αποφασίστε την παράταση όχι δια παντός, μέχρι να υπάρξει ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου και αφού το τεχνικό επιμελητήριο λέει 31 Δεκεμβρίου, εμείς λέμε 15 Ιανουαρίου, να έχουμε παντού κανονικότητα και διαφάνεια να μην έχουμε αυθαιρεσίες, να μπορεί να συντηρηθεί και η οικονομική λειτουργία όχι μόνο του τεχνικού κόσμου, αλλά και των νοικοκυριών που τώρα πρέπει να πληρώσουν και τον ΕΝΦΙΑ, πρέπει να πληρώσουν αρκετά ζόρια εξαιτίας δικών σας λαθών και καθυστερήσεων.

Ας μην πληρώσουν τώρα και αυτό το πρόστιμο, αλλά ας έχουν τρεις μήνες να λυθεί ταυτόχρονα δια παντός, με μία μεταρρύθμιση των αυθαιρέτων. Διότι, το μόνο που κάνετε είναι να πουλάτε προς τα έξω κάποιες δικές μας επιτυχίες, από το πλεόνασμα μέχρι τα ενεργειακά της χώρας και να αποδομείτε πουλώντας και τακτοποιώντας γαλάζια παιδιά παντού.

Σώστε τουλάχιστον, το θέμα της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας και των αυθαιρέτων για να έχουμε προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Γιατί με τις εμμονές σας οδηγούμαστε στον κατήφορο παντού.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Print Friendly, PDF & Email