Επί της διαδικασίας

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρία Γενική Γραμματέα, γνωρίζετε ότι σήμερα εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εσείς προσωπικά, και ο Ειδικός Γραμματέας σε εκπροσώπηση του Προέδρου της Βουλής, έχουμε γίνει λήπτες μιας διαμαρτυρίας για τα θέματα της οργάνωσης της συζήτησης.

Για να βάζουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Θεωρούμε ότι υπάρχει κοινή ευθύνη της κυβέρνησης, και προσωπικά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του Προεδρείου της Βουλής, για τον τρόπο με τον οποίον εις βάρος του Κανονισμού και των δημοκρατικών κανόνων που οργανώνεται αυτή η συζήτηση.

Τα περιστατικά έχουν ως εξής: έχουμε ακόμα μία φορά ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατίθεται Παρασκευή μεσάνυχτα για να συζητηθεί Δευτέρα. Κύριε Χατζηδάκη, μάλλον σας γίνεται κακή συνήθεια αυτό. Και ξέρετε ότι η πιθανή επίκληση παλαιάς τέτοιας συνήθειας δεν είναι τιμή για εσάς. Είπατε πάρα πολλά για να μπορέσετε να γίνει κυβέρνηση και τα παραβιάζετε όλα. Και αυτό παραβιάζεται πρώτα από όλα, είναι το σεβασμό στους Βουλευτές και στη κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν μπορεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να είναι ο «κακός μαθητής» αυτής της κυβέρνησης, να φέρνει συνέχεια νομοσχέδια Παρασκευή μεσάνυχτα και να ζητάει από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες να είναι προετοιμασμένες τη Δευτέρα.

Θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτό αφορά και το Προεδρείο, όμως. Ακόμα και στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο του κυρίου Χατζηδάκη, αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «περιβαλλοντικό έγκλημα» από όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας, κάνατε μια υποχώρηση και το συζητήσαμε Τρίτη, παρότι μπήκε Παρασκευή μεσάνυχτα παραμονές της Κυριακής του Θωμά. Τώρα, δεν ακολουθείτε ούτε καν αυτή τη μικρή υποχώρηση απέναντι στου Βουλευτές και τα κόμματα για να μπορέσει να γίνει αυτή η συζήτηση.

Και επιπλέον, ακούμε μόλις τώρα, ότι θέλετε για ένα νομοσχέδιο που τροποποιημένο υποβλήθηκε και έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση, Παρασκευή μεσάνυχτα όμως, να έρθουν οι φορείς το πρωί της Τρίτης να πουν προτάσεις; Μήπως αυτό, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, είναι μία ξεκάθαρη προσπάθεια να φιμωθει και η κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά και η κοινωνική διαβούλευση; Να μην μπει κανείς στις προτάσεις για ένα νομοσχέδιο, για ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο ζήτημα, που όμως από την πίσω πόρτα προσπαθεί να αναδιαρθρώσει την αγορά, να κάνει ταξικές διακρίσεις και να κρατήσει την Ελλάδα καθυστερημένη και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης; Γιατί πρακτικά, αυτό που έχουμε στα χέρια μας, είναι νομοσχέδιο το οποίο είναι αποσπασματικά επιφανειακό, ιδιαίτερα δηλαδή επιφανειακό, μόνο επικοινωνιακό και δεν ωφελεί την κοινωνική πλειοψηφία, ούτε την πατρίδα μας.

Είναι, ίσως, ένα από τα λίγα νομοσχέδια που έχετε εδώ και πολύ καιρό εξαγγείλει και μας κάνει εντύπωση η προχειρότητα, με την οποία έρχεστε να καταθέσετε κάτι, που ήταν και προεκλογική σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Αν είστε τόσο πρόχειροι, ακόμα και σε αυτά που έχετε στον πυρήνα της πολιτικής σας, απορούμε τι θα γίνει στα υπόλοιπα. Διότι στα υπόλοιπα, αυτό που ξέρουμε είναι ότι, καταργείτε τους φορείς natura, καταργείτε τους δασικούς χάρτες, ιδιωτικοποιείτε  τα απορρίμματα.

Εδώ, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, έχουμε τα εξής περιστατικά. Πρώτον, στη διάσκεψη των Προέδρων, όπως μας έδειξε και κύριος Ειδικός νωρίτερα, ο κύριος Πρόεδρος της Βουλής είχε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, κύριε Ειδικέ, δεν ξέρω πότε προστέθηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση όμως, εγώ ξέρω ότι η συζήτηση αυτή έγινε στο Προεδρείο της Βουλής. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε,  κύριε Πρόεδρε, είναι πως ενώ κατατέθηκε Παρασκευή μεσάνυχτα το νομοσχέδιο, δεν έγινε προσπάθεια εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής – και μην βάλετε στη μέση τις υπηρεσίες – να βρεθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητηθεί Εισηγητής. Και στείλατε πρόσκληση, κύριε Πρόεδρε – σας το είπα προσωπικά το πρωί – ως θεσμό αναφέρομαι στο Προεδρείο της Βουλής και δεν υπάρχει εισηγητής της αντιπολίτευσης. Ούτε αυτή επικοινωνία επιδιώχθηκε να γίνει τηλεφωνικά με τη γραμματέα της κυβερνητικής ομάδας, με το προεδρείο, με τον διευθυντή παρότι έχετε τα ονόματα και μας γνωρίζετε όλους. Και αυτή η επικοινωνία δεν έγινε ούτε το Σάββατο.

Άρα, κύριε Πρόεδρε, αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε, είναι ότι ο Υπουργός επέλεξε, η κυβέρνηση, δηλαδή,  δια του Υπουργού και το προεδρείο της Βουλής να μην ειδοποιηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς παραμείνατε στο e mail, που το είδαμε να έρχεται τα μεσάνυχτα. Αλλά  μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί δεν έγινε επικοινωνία. Και δεν αφορά τις υπηρεσίες, αφορά την πολιτική ευθύνη που ο Πρόεδρος της Βουλής και  ο Υπουργός, έχουν απέναντι στην κοινοβουλευτική συζήτηση. Έρχεστε, λοιπόν, εδώ με μια αγωνία να αποκαταστήσετε το περιβαλλοντικό προφίλ, είναι το μόνο που μπορώ να σας χρεώσω  ως πλεονέκτημα ή μάλλον ως αιτία,  κύριε Χατζηδάκη. Έχετε λερωθεί πολύ ως αντι περιβαλλοντική φιγούρα και θέλετε να πείτε κάτι περιβαλλοντικό στη Βουλή. Το λέτε, όμως, υποβαθμίζοντας τη δημοκρατία και τους κανόνες της Βουλής, για μία συζήτηση η οποία ήρθε πάλι Παρασκευή μεσάνυχτα. Τελικά, κύριε Υπουργέ, θα είστε ο Υπουργός που μαύρα μεσάνυχτα θα φέρνει νομοσχέδια στη Βουλή; Αν θέλετε αυτό το χαρακτηρισμό, θα σας χαρίσουμε κι αυτόν το χαρακτηρισμό.

 

Επί της Αρχής

Θα περάσω γρήγορα τα επί της διαδικασίας γιατί τα είπαμε, αλλά επί της ηλεκτροκίνησης θέλω να πω ότι η ηλεκτροκίνηση αποτέλεσε μία από τις κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα η ηλεκτροκίνηση είχε το στόχο του 10% επί του συνόλου των οχημάτων μέχρι το 2030, ενώ είχαμε προχωρήσει και στο ν. 4439 για τα εναλλακτικά καύσιμα, αλλά και στην Υπουργική Απόφαση του Μαΐου του 2019 για τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές των σημείων φόρτισης.

Είναι, λοιπόν, μια πολύ σημαντική πολιτική πρωτοβουλία η ηλεκτροκίνηση. Ενδιαφέρει την κοινωνία και ακριβώς, επειδή ενδιαφέρει την κοινωνία, επιδιώκει η Κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί αυτό το ενδιαφέρον της κοινωνίας για να πουλήσει ένα ψεύτικο περιβαλλοντικό προσωπείο.

Αυτό, όμως που είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι ενδιαφέρει και την αγορά και αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Χατζηδάκης είναι να κάνει «παιχνίδι» με την αγορά και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα περιορισμένα που εκμεταλλεύονται ή μάλλον που ο νόμος τα υποστηρίζει, κύριε Χατζηδάκη.

Τι γίνεται, όμως στον τομέα της ενέργειας, γιατί από κάπου θα πάρουν ενέργεια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχουμε μία απόφαση της Κυβέρνησης, λανθασμένη και άδικη να «ξεπουλήσει» οτιδήποτε υπάρχει στο δημόσιο πλούτο της χώρας. Το δίκτυο υψηλής τάσης, τον ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο μέσης τάσης και διανομής, τον ΔΕΔΔΗΕ, να βγάλει τη ΔΕΗ εκτός ηλεκτροπαραγωγής. Μάλιστα, αφήνει τα ιδιωτικά φυσικά αέρια να παράγουν, αλλά δεν αφήνει τη ΔΕΗ να παράγει, αυτήν την περίοδο που έχει καλύτερες μονάδες, ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιεί όλη την ηλεκτροπαραγωγή, μιας και αυτό είναι το σχέδιο της αεριοποίησης και το ψεύτικο σχέδιο της λιγνιτοποίησης, ενώ ταυτόχρονα ξεπουλάει τη «ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» και όλες τις ενεργειακές υποδομές.

Από την άλλη μεριά στην ηλεκτρική ενέργεια έχει καταργήσει το ΑΣΕΠ, κατήργησε  τη συλλογική σύμβαση και τα golden boys -απ’ ότι μαθαίνουμε περνούν πολύ καλές ημέρες στη ΔΕΗ μιας και πολλαπλασιάζονται οι θέσεις γενικών διευθυντών- και δεν σας διαφέρει καθόλου το δημόσιο συμφέρον από ότι φαίνεται, γιατί ιδιαίτερα στην κοινωνία παραδεχθήκατε και εσείς την προηγούμενη Πέμπτη ότι δεν έχετε καταφέρει να ενεργοποιήσετε το ταμείο επανασυνδέσεων.

Φέρνετε δηλαδή έναν νόμο για την ηλεκτροκίνηση αλλά μία υπουργική απόφαση για να συνδεθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης τώρα που κόβετε το ρεύμα εσείς με δικές σας επιλογές γιατί δεν τα στηρίξετε την πανδημία, δεν έχετε κάνει. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι η πολιτική σας γιατί έχετε προχωρήσει στην κατάργηση των περιοχών Natura, καταργείται τους δασικούς χάρτες, μετά το φυσικό περιβάλλον βάλατε και τα δάση της Ελλάδας στο μάτι και προχωράτε σε μια πολύ έντονα αντιπεριβαλλοντική πολιτική, μάλλον μια περιβαλλοντική οπισθοχώρηση στην Ελλάδα.

Στην ηλεκτροκίνηση όμως γίνονται τα πράγματα σωστά;

Ας δούμε λιγάκι τα δικά σας κείμενα. Κύριε πρόεδρε στις 21 Οκτωβρίου του 2019 συγκροτήθηκε μια διυπουργική επιτροπή από τον κύριο Χατζηδάκη. Η διυπουργική επιτροπή αυτή λοιπόν έλεγε στο άρθρο 2 ότι θα εκπονήσει εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνησης μέχρι 30 Ιουνίου.

Που είναι;

Δεν έχετε σχέδιο. Μπαρούφες λοιπόν είναι αυτά που μας λέτε ότι βοηθάτε την  ηλεκτροκίνηση. Σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση δεν έχετε φέρει, στρατηγική δεν έχετε φέρει και φέρνετε ένα αποσπασματικό νομοσχέδιο. Απαραίτητη η υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης, σχέδιο δεν έχετε όμως.

Έρχεται η ευρωπαϊκή οδηγία η 1161 του 2019 και σας λέει ότι για να προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση θέλουμε ανάπτυξη δημόσιων μεταφορών.

Δεν την βλέπουμε στο νομοσχέδιο.

Θέλει ανάπτυξη ικανότητας παραγωγής της Ελλάδας, να παράγει η Ελλάδα κύριε Χατζηδάκη.

Δεν το έχετε στο νομοσχέδιο.

Θέλει ισορροπημένη παραγωγή των κρατών και δημόσια διαθέσιμες υποδομές.

Δεν θα έχουμε υποδομές με το νομοσχέδιό σας.

Χρήση ενωσιακών κονδυλίων για την ανανέωση του στόλου δημόσιων μεταφορών, το είπαν όλοι οι συνάδελφοί μου, δεν το κάνετε.

Και τι έρχεστε λοιπόν να μας πείτε ότι φέρνετε με ένα φοβερό νομοσχέδιο;

Μια προετοιμασία. Μάλιστα βλέπω ότι στο άρθρο 44 έχετε δεκατρείς εξουσιοδοτικές διατάξεις για υπουργική απόφαση. Το λέτε αυτό καλή νομοθέτηση;

Δεκατρείς υπουργικές αποφάσεις και στα φορολογικά άρθρα άλλες τρεις με Προεδρικά Διατάγματα. Βέβαια υπάρχει και ένα θέμα με ασάφεια ως προς τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις γιατί ακόμα και αυτά τα άρθρα που βάζετε με υπουργική απόφαση λέτε με επιφύλαξη ως προς το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Ούτε αυτό δεν μπορέσατε να διαβάσετε για να κάνετε μια νομοθέτηση έστω στα φορολογικά κίνητρα;

Το περίεργο βέβαια είναι ότι αυτή η επιτελικότητα έρχεται και ξεψηφίζετε δύο διατάξεις που ψηφίσατε εσείς. Η μία στο νόμο ΔΕΗ – ΔΕΠΑ, που σας είπαμε τότε προσέξτε τι ψηφίζετε για τον ΔΕΔΔΗΕ, τις ξεψηφίζετε τώρα και η άλλη στα φορολογικά κίνητρα του Δεκεμβρίου 2019 για τους χαμηλούς και μηδενικούς ρύπους. Τα αλλάζετε τώρα, διαφοροποιείτε τις κλίμακες. Άρα έχουμε μία απίστευτη προχειρότητα να έρχεστε τώρα να διαγράψετε ρυθμίσεις που ψηφίσατε εσείς στο νομοσχέδιο ΔΕΗ ΔΕΠΑ και στο νομοσχέδιο για τα φορολογικά κίνητρα. Αφαιρείτε ακόμα και κάποια ψήγματα δικής σας νομοθέτησης όπως αυτό το άρθρο για τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα διατηρητέα που είχατε στη διαβούλευση, το οποίο το παίρνετε πίσω και θα καταλήξει κύριε Χατζηδάκη να μην έχουν οι διατηρητέοι οικισμοί και τα διατηρητέα κτίρια να μην έχουν υποδομές ηλεκτροκίνησης διότι προβλέπεται αυτό να πάει σε ένα χρόνο μετά.

Όλα τα νησιά μας δεν θα έχουν έτσι υποδομές ηλεκτροκίνησης και πάμε προς τα πίσω διότι θα έχετε φορολογικά κίνητρα χωρίς να έχουν υποδομές στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές.

Όλη αυτή η συζήτηση για ποιο λόγο γίνεται;

Γίνεται μια συζήτηση για 1700 αυτοκίνητα γιατί αυτή είναι η αλήθεια, με έντονα ταξικά κριτήρια, άδικη πολιτική. Μόνο όσοι έχουν λεφτά θα αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ στις οικογένειες των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων δεν θα δοθεί η δυνατότητα ούτε να πάρουν πιο περιβαλλοντικά φιλικό αυτοκίνητο. Ούτε αυτό δεν θα επιτρέπεται γιατί παρεμβαίνετε και οδηγείτε σε αύξηση των τιμών με αν θέλετε άδικες λογικές προς τους εισαγωγείς. Ευνοείτε μόνο αυτούς που εισάγουν καινούργια αυτοκίνητα και έτσι εξάγουμε φορολογικούς πόρους προς το εξωτερικό, γιατί οδηγεί το νομοσχέδιό σας.

Δεν βοηθάει ούτε την παραγωγή στην Ελλάδα, ούτε την κυκλική οικονομία, ούτε καν την εναλλακτική διαχείριση των μπαταριών δεν προωθείτε γιατί δεν έχετε τέτοιες προβλέψεις και τα παραπέμπετε όλα σε υπουργικές αποφάσεις.

Υπάρχουν τουλάχιστον τα λεφτά κύριε Χατζηδάκη, τα 100 εκατομμύρια;

Από το ισοζύγιο που βγάλαμε κυρίες και κύριοι βουλευτές δεν υπάρχουν τα λεφτά. Αυτό που έχετε εξαγγείλει για 100 εκατομμύρια από τον πόρο των δικαιωμάτων δεν προκύπτει. Προκύπτουν τριάντα περίπου εκατομμύρια για φέτος, ίσως και άλλα τόσα το χρόνο ενώ είναι ελλειμματικός ο λογαριασμός των ΑΠΕ και θα έχετε πρόβλημα του χρόνου.

Από που θα μεταφέρετε πόρους για να γίνουν 100;

Μήπως από τα πιθανά τέλη ταξινόμησης που δεν αγοράζει ο πολίτης γιατί εσείς το επιδιώκετε για να υπάρχει αναστολή από τα εισαγόμενα ρυπογόνα;

Πώς θα βγουν τα 100 εκατομμύρια ακόμα και γι’ αυτό το μέτρο το οποίο φέρνετε;

Φέρνετε ένα νομοσχέδιο τόσο πολύ αποσπασματικό που δεν έχει ούτε καν τα λεφτά γι’ αυτό το περιορισμένο αποτύπωμα που εισάγετε και το μόνο που θα έχει ενδιαφέρον να συζητήσουμε είναι το μέτρο για τα ταξί και λίγο για τους εταιρικούς στόλους που και εκεί όμως δεν βάζετε απόσυρση.

Άρα, αφήνετε ρυπογόνα αυτοκίνητα στην αγορά, δημιουργείτε μια δευτερογενή αγορά μια περιορισμένη ομάδα επαγγελματιών, δεν βοηθάτε,  λοιπόν, στις αποσύρσεις γιατί και αυτό πάει στην Υπουργική Απόφαση και τελικά ποιο το αποτέλεσμα; Ότι το μεσαίο νοικοκυριό, ότι οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, τα χαμηλά εισοδήματα δεν θα δουν ποτέ ηλεκτρικό αυτοκίνητο επί Χατζηδάκη. Και δεν  δουν τίποτε οι υποδομές διότι οι δήμοι θα προκηρύξουν το ‘21 για να έχω πιθανά το ‘22 και θα έρθει η πολιτεία να πληρώσει- γιατί, έχετε βγάλει τον ΔΕΔΔΗΕ από αυτήν τη δυνατότητα που σας έδινε η Οδηγία, σας το είπαμε εμείς το νόμο Δ.Ε.Η.- ΔΕΠΑ- γιατί απλά θέλετε να το πουλήσετε και αυτόν.

Ακόμα και σε περιοχές που οι ενεργειακές κοινότητες θα μπορούσαν να δώσουν υποδομές ηλεκτροδότησης- γελάτε, βέβαια- γιατί τις έχετε «καθαρίσει» και αυτές, τις έχετε υποβαθμίσει, κ. Χατζηδάκη, και τις ενεργειακές κοινότητες, που θα μπορούσαν σε ένα νησί να λύσουν το θέμα της υποδομής για την ηλεκτροδότηση. Έτσι, λοιπόν, πού οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε σε ένα νομοσχέδιο άδικο, με ταξικές αν θέλετε, αναφορές, γιατί αφήνει όλη την κοινωνία απέξω και παίζει με λίγους μεγαλοεισαγωγείς και αναδιαρθρωθεί την αγορά από την πίσω πόρτα. Μπράβο θέλετε χειροκρότημα, γι’ αυτό που κάνετε; Γιατί ηλεκτροκίνηση δε θα πετύχετε.

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, κύριε Χατζηδάκη. Υποτιμάτε και τη διαδικασία της ηλεκτροκίνησης, υποτιμάτε το περιβάλλον, έτσι και αλλιώς, γιατί δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο, οδοστρωτήρας- περιοχές Natura, δασικοί χάρτες, ιδιωτικοποίηση, ανακύκλωση όλα προς τα πίσω- και θέλετε τώρα να κοροϊδέψετε τη Βουλή, ότι θα κάνετε ηλεκτροκίνηση;

Επειδή, όμως, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και για τα ζητήματα δημοκρατίας, και για τα ζητήματα ηλεκτροκίνησης, εμείς παραμένουμε στη συζήτηση, σας επισημαίνουμε ότι, δυστυχώς, είναι ένα «άδειο πουκάμισο» αυτό το νομοσχέδιο και κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την κοινωνία που το έχει ανάγκη και η Ελλάδα το έχει ανάγκη και επειδή, δεν έχετε κανένα παραγωγικό σχεδιασμό υποβαθμίζετε και το ρόλο της Ελλάδας, διότι, θα αγοράζουμε από το εξωτερικό ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς να έχουμε υποδομές φόρτισης, χωρίς να έχουμε παντού υποδομές σε όλη την Ελλάδα και θα μείνει πάλι η επαρχία πίσω, και θα μείνει πάλι η Ελλάδα πίσω, γιατί αυτό που ξέρει να κάνει η Δεξιά είναι ένα χρεοκοπεί την πατρίδα και να είναι ξεπουλάει. Αυτό που κάνατε και στα σκουπίδια τόσα χρόνια, αυτό που κάνετε τώρα στην ενέργεια.

Εμείς, δεν θα σας αφήσουμε χωρίς κριτική. Και βέβαια, θα πάμε αυτή τη στιγμή και στη συνεδρίαση τις Επιτροπής Περιβάλλοντος, γιατί εσείς επιλέξετε να μην σας ακούσουμε, κύριε Χατζηδάκη.

Ευχαριστώ.

Print Friendly, PDF & Email