Ενώ η κοινωνία μας αγωνιά με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα πανδημίας καθημερινά και ενώ όλες και όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αναζητούν σημεία δειγματοληψίας και Rapid Test του ΕΟΔΥ, σήμερα Δευτέρα 3/1 ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ σημείο για Rapid test στη Β΄ Θεσσαλονίκης, κάτι που επιβεβαιώνει και η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Δηλαδή στους οχτώ (8) Δήμους (Δέλτα, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης, Θερμαϊκού, Λαγκαδά και Βόλβης), με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, με αποστάσεις άνω των 100 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει κανένα σημείο δειγματοληψίας και οι πολίτες πρέπει ή να μεταβούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης ή ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ σε διαγνωστικό κέντρο ή σε φαρμακείο, τις εξετάσεις για την οικογένειά τους. Και δυστυχώς με το πλήθος των κρουσμάτων γύρω μας έχουν πολλαπλασιαστεί και οι επαφές με φορείς του ιού και η ανησυχία, αλλά και η υποχρέωση ιχνηλάτησης και μη μετάδοσης, άρα και η ανάγκη για rapid test.
Από την άλλη, η κατάσταση στις ουρές για rapid test είναι απαράδεκτη. Η αναμονή σήμερα το πρωί, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, στο ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Βασ. Όλγας ήταν μία (1) ώρα. Παρότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της διασποράς και ενώ η κυβέρνηση γνώριζε και προανήγγειλε πριν 15 ημέρες αυτή την εξέλιξη, δεν έγινε κανένας σχεδιασμός για υποδομές δωρεάν ιχνηλάτησης για τον γενικό πληθυσμό. Μόνο τέσσερα (4) κέντρα λειτούργησαν σήμερα για όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης αλλά ΚΑΝΕΝΑ για την περιφέρεια, την ύπαιθρο, τη Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! Ούτε στα Κέντρα Υγείας έχουν δοθεί επαρκή τεστ, προσωπικό και οδηγίες για να κάνουν αναλύσεις σε όλους και όλες που προσέρχονται!
Αντί τα μοριακά και τα ράπιντ τεστ να συνταγογραφούνται δωρεάν, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη μέρα της πανδημίας, αντί να αυξηθούν οι δομές και τα σημεία ελέγχου, ώστε να έχουν οι πολίτες εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει πλάτες στα διαγνωστικά κέντρα, μετατρέποντας το τεστ από απαραίτητο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε δυσβάσταχτη οικονομική και υγειονομική επιβάρυνση των πολιτών.
Είναι προφανές ότι μετά τη νέα έξαρση του κορωνοϊού η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ οφείλουν να εγκαταστήσουν καθημερινά Κέντρα δειγματοληψίας δωρεάν ιχνηλάτησης με Rapid Test τουλάχιστον σε όλες τις έδρες των δήμων και σε όλα τα Κέντρα Υγείας.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι επικοινωνιακές ανάγκες του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη!

Print Friendly, PDF & Email