Την καταγγελία της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης για την αδικαιολόγητη διακοπή του κουπονιού αγοράς δωρεάν προϊόντων από τις λαϊκές αγορές για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών ευπαθών οικογενειών φέρνει στη Βουλή ως Αναφορά για τον κ. Υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία, ο  τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις λαϊκές αγορές, καταργεί τη δυνατότητα αυτής της παροχής, παρ’ όλο που η πρωτοβουλία αφορά σε κοινωνικό πρόγραμμα των περιφερειών, χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά τέλη των πωλητών των Λαϊκών Αγορών, δεν αντλεί πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και  χορηγείται ανακουφίζοντας ευάλωτα νοικοκυριά, για περισσότερα από 4 χρόνια.

Σε μια περίοδο  που οι Κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν απογειώσει την  ακρίβεια που πλήττει ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακύρωση αντί της διεύρυνσης μιας πρωτοβουλίας αλληλεγγύης που ανακουφίζει τις ακραίες ανάγκες των συμπολιτών μας. Στόχος της αναφοράς είναι να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Ομοσπονδίας και η ανατροπή της απόφασης αυτής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Η Διακοπή των κουπονιών αλληλεγγύης δωρεάν αγορών από τις Λαϊκές Αγορές είναι επιλογή του Υπουργού Ανάπτυξης;»

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος καταθέτει προς τον κ. Υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης με θέμα: «ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ  ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ», στην οποία καταγγέλλεται η αδικαιολόγητη διακοπή του κουπονιού αγοράς δωρεάν προϊόντων από τις λαϊκές αγορές για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών ευπαθών οικογενειών, αφού ο  τελευταίος νόμος για τις λαϊκές αγορές καταργεί τη δυνατότητα αυτής της παροχής, παρ’ όλο που η πρωτοβουλία αφορά σε κοινωνικό πρόγραμμα των περιφερειών, χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά τέλη των πωλητών των Λαϊκών Αγορών, δεν αντλεί πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και  χορηγείται ανακουφίζοντας ευάλωτα νοικοκυριά, για περισσότερα από 4 χρόνια.

Όπως αναδεικνύει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας,  σεβόμενη τις ακραίες ανάγκες των συμπολιτών μας που ανακουφίζονταν  με το πρόγραμμα, σε μια περίοδο που οι Κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν απογειώσει την  ακρίβεια και δυσχεραίνουν  την επιβίωση της πλειοψηφίας του πληθυσμού, καταγγέλλει αυτή την κυβερνητική απόφαση, διεκδικεί την ανατροπή της και ζητά σχετική απάντηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δεν έχει ανταποκριθεί σε σχετικά αιτήματα.

Επισυνάπτεται η  επιστολή-ΔΤ.

ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.                                                                                                                   

Αθήνα, 14/07/2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Φάμελλος Σωκράτης

Print Friendly, PDF & Email