Το μοντέλο «ρουλέτα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις τιμές ρεύματος διαμορφώνει, για ακόμα ένα μήνα στη χώρα μας, υψηλές τιμές και μεταφέρει και πάλι όλο το ρίσκο στους καταναλωτές και τα υπερκέρδη στο καρτέλ ενέργειας.

Οι ανακοινώσεις τιμών και επιδοτήσεων του Δεκεμβρίου επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αρνείται να βάλει φρένο στην αισχροκέρδεια και να θέσει ανώτατο συντελεστή κέρδους στις ενεργειακές εταιρείες γιατί, προτεραιότητά της είναι η στήριξη των υπερκερδών και όχι των καταναλωτών.

Η «φιλελεύθερη» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να επιδοτεί την ακρίβεια στερώντας δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά και από τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Έτσι, και τον Δεκέμβριο, 435 εκατ. ευρώ των καταναλωτών θα δοθούν σε επιδοτήσεις για να συντηρήσουν τις υψηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη, όπως έχει αποδειχθεί και από τα στοιχεία της Eurostat, στις οποίες η κυβέρνηση ΔΕΝ κάνει καμία παρέμβαση.

Αρνητική «πρωταθλήτρια» ακρίβειας στη χονδρεμπορική ρεύματος λοιπόν η Ελλάδα τον Οκτώβριο, ενώ είναι ήδη πρώτη μέχρι σήμερα για τον Νοέμβριο. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ των γαλάζιων παιδιών και των κ.κ. Μητσοτάκη και Στάσση συνεχίζει να είναι «πρωταθλήτρια» υπερκερδών και να  αισχροκερδεί:

-788 ευρώ/MWh  πουλούσε στους καταναλωτές τον Σεπτέμβριο με 414 ευρώ/MWh τιμή χονδρεμπορικής!

– 595 ευρώ/MWh  πουλούσε τον Οκτώβριο με 232 ευρώ/MWh  τιμή χονδρεμπορικής!

-Και τον Νοέμβριο με τιμή χονδρεμπορικής 213 ευρώ/MWh (μέχρι σήμερα) πουλάει 397 ευρώ/MWh!

Τι άλλη απόδειξη αισχροκέρδειας με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρειάζεται;

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Print Friendly, PDF & Email