Προχθές, με την ψήφιση του άρθρου 88 του πολυ-νομοσχεδίου σκούπα του Υπ. Υγείας από τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ολοκληρώθηκε το πολεοδομικό έγκλημα που σχεδίασαν οι κ.κ. Χατζηδάκης-Οικονόμου και υλοποιεί ο κ. Σκρέκας. Ουσιαστικά, δρομολογήθηκε η εκτός σχεδίου δόμηση με παρεκκλίσεις μόνο για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει οριστικά ταφόπλακα στις περιουσίες χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η ψήφιση του άρθρου 88 νομιμοποιεί, εκ των υστέρων, ελλιπείς αιτήσεις οικοδομικών αδειών για λίγους, με παρεκκλίσεις εκτός σχεδίου, και επί της ουσίας πιέζει τους μικροϊδιοκτήτες να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους, προκαλώντας άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών και βάζοντας πλάτη στα μεγάλα συμφέροντα.

Τελικά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, παρά τις προσχηματικές αντιρρήσεις τους, τους τελευταίους μήνες μέχρι και την ώρα της συζήτησης του νομοσχεδίου, ψήφισαν κανονικά το άρθρο εις βάρος των συμφερόντων και των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη και βασική συνιστώσα της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας μας, κατέθεσε τροπολογία, αναδεικνύοντας την καθυστέρηση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και τις αποσπασματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την εκτός σχεδίου δόμηση. Η τροπολογία, που δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού για να υπάρχουν ρυθμίσεις και κανόνες για όλους χωρίς εξαιρέσεις και φωτογραφικές διατάξεις.

Τελικά, η κυβέρνηση, εκτός από την αισχροκέρδεια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αμφισβητεί το δικαίωμα ιδιοκτησίας των πολιτών, όπως κάνει και με τα κόκκινα δάνεια, και υποβαθμίζει βάναυσα το περιβάλλον προς όφελος μεγάλων συμφερόντων. Οι πολίτες όμως έχουν μνήμη και άμεσα θα δώσουν την απάντησή τους, διά της ψήφου τους, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Print Friendly, PDF & Email