Με αποτροπιασμό παρακολουθήσαμε χθες όσα διαδραματίστηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον απίστευτο αυταρχισμό των ΜΑΤ.

Δεν είναι δυνατόν τριανταένα (31) παιδιά να κρατούνται και να οδηγούνται, σήμερα, στον εισαγγελέα, προκειμένου να περάσει ο κ. Μητσοτάκης το μήνυμα πως τα παιδιά πρέπει να φοβούνται και να χειραγωγούνται.

Δεν είναι δυνατόν τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στα πανεπιστήμια της χώρας. Στα πανεπιστήμια φοιτούν τα παιδιά μας για να γίνουν επιστήμονες και εκεί πρέπει να ζουν οι ιδέες και η γνώση και όχι τα γκλομπ.

Είναι τραγικό αυτό που έγινε χθες στο ΑΠΘ και υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες, ιδιαίτερα κυβερνητικές και πολιτικές, αλλά και εκ μέρους των πρυτανικών και εισαγγελικών αρχών. Δεν είναι δυνατόν να δέρνουν τα παιδιά μας μέσα στο πανεπιστήμιο. Είχαμε τριάντα ένα (31) παιδιά σε μια ειρηνική διαμαρτυρία χωρίς βανδαλισμούς, απέναντι σε εκατό και περισσότερους οπλισμένους αστυνομικούς, με γκλομπ και χημικά.

Σήμερα, αυτά τα νέα παιδιά θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και από εκεί πιθανά στο αυτόφωρο για να φοβηθούν. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να φοβούνται. Όχι στο φόβο, ναι στη δημοκρατία και στις ιδέες. Ζητάω να απελευθερωθούν όλα τα παιδιά σήμερα, χωρίς κανένα ίχνος στο ποινικό τους μητρώο. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και ο διάλογος. Ο αυταρχισμός δεν ήταν ποτέ λύση.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο εδώ

Print Friendly, PDF & Email