Τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά έστειλε στην αρχή της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Flash FM και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Θεοδωρακίδη, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Ο άστοχος ανασχηματισμός -και μάλιστα σε τρία βασικά υπουργεία- κατέδειξε την αποτυχία της κυβέρνησης στους τομείς της υγείας, του τουρισμού και της προστασίας των πολιτών, αλλά και η αλλαγή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη δεν του επιτρέπει να παραδεχτεί τα προβλήματα και να αναζητήσει λύσεις και έχει επιλέξει να δημιουργήσει μία αδύναμη ελληνική πολιτεία» δήλωσε.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα από την κυβέρνηση, ο Σ.Φάμελλος δήλωσε πως περιμένει με επιφυλακτικότητα τις εξαγγελίες, ενώ το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν και να παρουσιαστούν ως νέα, μέτρα που ισχύουν ήδη για την πανδημία, συνηθισμένη πρακτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως πχ με την επιστρεπτέα προκαταβολή που πρέπει να γίνει μη επιστρεπτέα.

Συγκεκριμένα για την αγορά ενέργειας, ο Σ. Φάμελλος σχολίασε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να επέμβει στη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Άλλωστε έχει καταγγελθεί από την ΕΒΙΚΕΝ, που εκπροσωπεί την ενεργοβόρο βιομηχανία, χειραγώγηση των τιμών στην αγορά ενέργειας. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το ότι η αγορά ηλεκτρισμού λειτουργεί χωρίς ρύθμιση και εποπτεία.

«Σίγουρα υπάρχει παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί και δεν έχει κάποιο μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό στον τομέα της ενέργειας. Δεν έχουμε στρατηγική ούτε στην απολιγνιτοποίηση. Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή η κρίση ξεκίνησε νωρίτερα, διότι ο κ.Χατζηδάκης απελευθέρωσε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς μηχανισμό εποπτείας. Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο η αγορά ενέργειας δεν είναι ρυθμισμένη» τόνισε ο Σ.Φάμελλος.

Αναφορικά με την αλαζονική στάση του κ.Μητσοτάκη στη Συνέντευξη Τύπου και την απόφασή του να μη δώσει τον λόγο σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και αναδεικνύουν τις έκνομες ενέργειές της, ο Σ.Φάμελλος σχολίασε πως πρόκειται για ένα φοβισμένο πρωθυπουργό. «Η συνεχής δήλωση του κ.Μητσοτάκη πως θα εξαντλήσει την τετραετία, συνυποδηλώνει την ανασφάλεια που τον έχει κυριεύσει, ενώ η στάση του σε κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας αποκαλύπτει τον σκοπό του να διχάσει την κοινωνία, όπως έγινε με τους εμβολιασμούς ή με την πρόθεση ψήφου των πολιτών».

Σχετικά με το έργα που έχουν σχεδιαστεί για τη Θεσσαλονίκη, ο Σ.Φάμελλος έκανε λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις δρομολογημένων έργων (γήπεδο ΠΑΟΚ, ανάπλαση ΔΕΘ) ενώ ο κ.Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε καν σε έργα που έχει ανάγκη η πόλη, όπως το Διαμετακομιστικό Κέντρο. Μάλιστα όπως ανέφερε «μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη η πόλη έμεινε με λιγότερα έργα. Οι αστικές αναπλάσεις αργούν ενώ το βασικότερο έργο εμπορίου και μεταφορών χάθηκε».

«Όσον αφορά τον σχεδιασμό για την υγεία, ο κ.Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε σε κανένα μέτρο που είναι η κυβέρνηση διατεθειμένη να λάβει στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή μάλιστα που σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ, αλλά δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό», επεσήμανε ο Σ.Φάμελλος.

Κλείνοντας, τόνισε πως κύριο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η χώρα να έχει μία καλύτερη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που της αξίζει.

Print Friendly, PDF & Email