Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον γραμματέα της Κ.Ο., Διονύση Καλαματιανό, την 112 Πτέρυγα Μάχης – Αεροπορική Βάση Ελευσίνας (355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών & 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης), όπου φιλοξενούνται τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Θα ήταν βέβαια καλύτερο για όλους μας, και πρώτα από όλα για τη πολιτεία, να μην επισκεπτόμασταν αυτόν τον χώρο μετά από μία καταστροφή και μετά από την απώλεια των δύο ηρώων μας. Εκφράσαμε απευθείας στους πιλότους την οδύνη μας και τα συλλυπητήρια μας για τους δύο συναδέλφους τους, τους ηρωικούς πιλότους, που χάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε πρώτα απ’όλα τη στήριξή μας στο έργο που παράγεται προς την πατρίδα, προς την κοινωνία, προς το περιβάλλον, το έργο των πιλότων μας και να ζητήσουμε την υποστήριξή τους και στο επίπεδο του εξοπλισμού αλλά και συντήρησης, και βέβαια σε επίπεδο επάρκειας των μέσων που διατίθενται από την πολιτεία.

Ενημερωθήκαμε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες παρέχεται αυτό το έργο στην κοινωνία αλλά και για τις ανάγκες που έχουμε.

Τα πρώτα μας αιτήματα αφορούν την υποστήριξη του έργου των πιλότων μας από την τεχνική βάση της συντήρησης, αλλά και από την ελληνική αμυντική βιομηχανία (ΕΑΒ). Γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει επάρκεια και να στηρίζει αυτό το σημαντικό έργο που παρέχουν οι πιλότοι μας.
‼️Από εκεί και μετά όμως το σημαντικό είναι η πρόληψη των φυσικών καταστροφών, των πυρκαγιών, και της επάρκειας της πολιτείας όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξουμε δύο μεγάλες συζητήσεις. Η πρώτη είναι για την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας. Για το εάν πράγματι γίνεται πρόληψη δασικών πυρκαγιών, τα εργαλεία που έχουμε και πιστεύουμε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Από την άλλη έχει δεσμευτεί ο Υπουργός κ. Κικίλιας στο αίτημα μας η συζήτηση για το πρόγραμμα «Αιγίς» και τη στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας να γίνει επίσης στη Βουλή. Θεωρούμε ότι αυτές οι δύο πρωτοβουλίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν, καθώς οι φυσικές καταστροφές δεν περιμένουν και η κλιματική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κράτος, μία ισχυρή πολιτεία που να εξασφαλίζει ότι οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι.

Και εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτήν την αναβάθμιση επάρκειας της κοινωνίας μας.

Παρακολουθείστε τη δήλωση εδώ

Print Friendly, PDF & Email