«Η κοινωνία έχει απορρίψει τις κυβερνητικές πολιτικές σε όλα τα πεδία, τόσο στην ακρίβεια όσο και στα θέματα δημοκρατίας, κάτι που αποτυπώνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των δημοσκοπήσεων. Εμείς βλέπουμε την αλλαγή του κλίματος και την αποδόμηση Μητσοτάκη καθημερινά μέσα στην κοινωνία. Είδαμε και τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στην Κύπρο αλλά και τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 που αποδεικνύουν ότι οι δημοσκοπήσεις πέφτουν πολύ συχνά έξω. Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι στην κοινωνία το κλίμα έχει αλλάξει και είναι ιδιαιτέρως αρνητικό απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτό είναι βέβαιο. Η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα στην κοινωνία», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο, Βασίλη Κοντογουλίδη.

Πρόσθεσε πως: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν γρήγορα για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση. Τα βάρη από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια είναι πλέον δυσβάσταχτα. Ενώ οι αγρότες δεν μπορούν να οργώσουν και οι πολίτες να γεμίσουν να ρεζερβουάρ τους τα δύο διυλιστήρια της χώρας απολαμβάνουν τρία (3) δισ. ευρώ υπερκέρδη μόνο για το 2022, κάτι που αποτελεί αδικία και πρόκληση. Δεύτερον, γιατί βιώνουμε μία μεγάλη κρίση στη δημοκρατία μας εξαιτίας των εκτεταμένων υποκλοπών όπου, παρακολουθείτο ακόμη και ο αρχηγός του στρατού για μεγάλο διάστημα, είτε με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, είτε εξαιτίας της ανεπάρκειάς του. Και τα δύο είναι προβληματικά για τη δημοκρατία και τη χώρα».

Ο Σ.Φάμελλος τόνισε τέλος ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα: «Η μη διενέργεια εκλογών άμεσα αλλά η χρονική τους παράταση οδηγεί σε ένα πολύμηνο προεκλογικό κλίμα που δεν βοηθά ούτε την κοινωνία ούτε την οικονομία. Αφενός, δεν πάει άλλο με τις κυβερνητικές πολιτικές και πρέπει να γίνουν εκλογές και αφετέρου, δε γίνεται να επικρατεί για τόσο μεγάλο διάστημα η ένταση και η τοξικότητα. Η ανασφάλεια που δημιουργεί η κυβέρνηση στους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο «επικάθεται» στα βάρη με τα οποία έχουν φορτωθεί τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Την ακρίβεια παντού, στο ρεύμα, στη βενζίνη, στα εφόδια, στις πρώτες ύλες. Αυτά από μία παράταξη που στα λόγια υποστηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα ενώ, βλέπουμε τελικά να γίνεται εκτεταμένη ζημιά στην οικονομία και στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες. Απαιτούμε λοιπόν να γίνουν όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν οι εκλογές. Είναι δημοκρατική ανάγκη αλλά και ανάγκη επιβίωσης για την κοινωνία και την οικονομία».

Print Friendly, PDF & Email