“Τις ευχές του για μία καλύτερη χρονιά για τους μηχανικούς και όλους τους πολίτες, παρά τις μεγάλες αβεβαιότητες που έχουν προκληθεί από την πανδημία, τον πόλεμο, αλλά και την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές, όπως στην πρόσφατη τραγωδία Τουρκίας Συρίας”, κατέθεσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Φάμελλος αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά αναφέρθηκε σε τέσσερις ευχές για το 2023:

  1. Ευχήθηκε την ενίσχυση του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, του δημόσιου Πολυτεχνείου, κόντρα στην κτιριακή υποβάθμιση του ΑΠΘ, εφόσον ακόμα και υπολογιστικά κέντρα των τμημάτων δεν λειτουργούν, αλλά και κόντρα στα σχέδια Κεραμέως για τα πτυχία κολλεγίων που νομοθέτησε την εξίσωση τους με τα διπλώματα των μηχανικών.
  2. Ευχήθηκε την στήριξη των μηχανικών στο επάγγελμα τους, που βασανίζονται είτε από το πάγωμα του Προγράμματος Εξοικονομώ αλλά και από την ακρίβεια στο ρεύμα, στις πρώτες ύλες και στα καύσιμα αλλά και από την αύξηση 10% των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών το 2023.
  3. Ευχήθηκε την ενίσχυση και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού με την ανάθεση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για το σύνολο της χώρας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανατεθεί κανένα έως σήμερα από τη κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και τέσσερα χρόνια. Αλλά και την μητροπολιτική ρυθμιστική οργάνωση της Θεσσαλονίκης και την προσαρμογή στην κλιματική κρίση που επίσης καθυστερεί ως μελέτη και επιχειρησιακό σχέδιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και 4 χρόνια.
  4. Ευχήθηκε τέλος ανασύνταξη για την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, που δεν έχει Μετρό εδώ και τρία χρόνια εξαιτίας των επιλογών Μητσοτάκη στον σταθμό Βενιζέλου, που το διαμετακομιστικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου πάγωσε για 4 χρόνια, όπως και οι συνδέσεις, σιδηροδρομική και οδική του λιμανιού. Μια Θεσσαλονίκη που είναι εκτός χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης αφού δεν έχει περιληφθεί ούτε ένα έργο σε αυτό (ακόμα και η ανάπλαση ΔΕΘ είναι εκτός χρηματοδότησης και προωθείται ως ΣΔΙΤ). Μια Θεσσαλονίκη που δεν έχει πια Φορέα για τον Θερμαϊκό κόλπο αφού καταργήθηκε και η διοίκησή του μεταφέρθηκε στην Αθήνα.
Print Friendly, PDF & Email