Στη συνεχή παραβίαση δημοκρατικών κανόνων, ακόμα και του Συντάγματος, και στην κυριαρχία ακροδεξιών και αυταρχικών λογικών και πρακτικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα πρωί ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Στο Κόκκινο και στον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που βγήκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης πολιτών και σύνταξης φακέλων πολιτικών φρονημάτων από την ΕΥΠ, ο Σ.Φάμελλος δήλωσε πως πρόκειται για αντισυνταγματικές πρακτικές που αποδεικνύουν και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης αλλά και την μετατροπή της ΕΥΠ σε ΚΥΠ και σε φορέα που εξυπηρετεί τις κομματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και όχι στις ανάγκες της χώρας. Αποδεικνύεται για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τον νόμο για να τοποθετήσει τον εκλεκτό του χωρίς πτυχίο ως διοικητή της ΕΥΠ και για ποιον λόγο έχει πάρει στην προσωπική του ευθύνη την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΥΠ.

Απόδειξη της παραβίασης των δημοκρατικών και των συνταγματικών κανόνων αποτελεί η προχθεσινή κλήση του Π.Πολάκη για κατάθεση, μετά από μήνυση του υπόδικου κ.Φουρθιώτη, και μάλιστα από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος! Η κίνηση αυτή σαφέστατα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως «εκ παραδρομής», αποτελεί ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και είναι ενδεικτική για τη λειτουργία της κυβέρνησης και των στελεχών της.

Στην ίδια αντιδημοκρατική κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη ψήφιση διάταξης για τη δίωξη πολιτών για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την εθνική άμυνα, την οικονομία και τη δημόσια υγεία όπως και η δήλωση Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υγειονομικός, κοινωνικός και εθνικός σαμποτέρ. Μπροστά στα αδιέξοδά της, η κυβέρνηση προχωρά σε διχαστικές και αυταρχικές λογικές. Στην ίδια αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική κατεύθυνση είναι και οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί το τελευταίο έτος που περιορίζουν το συνδικαλισμό και φτάνουν μέχρι την απαγόρευση των απεργιών αλλά και των διαδηλώσεων.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες στα νοσοκομεία, στην υποστελέχωσή τους, στην ανάγκη επίταξης και αξιοποίησης των ιδιωτικών κλινικών και στην ανάγκη ενός σχεδίου εκτάκτου ανάγκης λόγω των κρουσμάτων και των θυμάτων του τέταρτου κύματος του Covid 19. Τόνισε πως τα αντιφατικά, πρόχειρα και συνεχώς εναλλασσόμενα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση αυξάνουν τη δυσπιστία των πολιτών και τη στάση τους ενάντια στον εμβολιασμό και πρόσθεσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον ορισμό μιας επιτροπής λοιμωξιολόγων κοινής αποδοχής, χωρίς πολιτικό πρόσημο, θα είναι μια σωστή και ειλικρινής προτροπή για την αναγνώριση του προβλήματος και των λαθών μέχρι σήμερα και ως μήνυμα προτροπής των πολιτών για αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων. Επιπλέον, υποστήριξε πως η μόνη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η στήριξη και η στελέχωση του ΕΣΥ με σωστά αμειβόμενο προσωπικό από την Πολιτεία.

Τέλος, αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μειωμένη δημοτικότητα της Νέας Δημοκρατίας, ο Σ.Φάμελλος τόνισε πως οι πολίτες έχουν έντονη ανασφάλεια και ισχυρές αντιδράσεις απέναντι στις συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ η επικοινωνιακή της πολιτική και στο ζήτημα της πανδημίας είναι ολοένα και χειρότερη και πλήρως λανθασμένη. Ακόμα και οι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λογικές που κυριαρχούν στην πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύουν τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την αδυναμία αντιμετώπισης της αυξανόμενης αντίδρασης των πολιτών.

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε ο Σ.Φάμελλος, «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι να οδηγήσει τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση της κοινωνίας στην προοδευτική κατεύθυνση της πολιτικής και να αποτελέσει κοινωνική απαίτηση το αίτημα για μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση με πρόγραμμα και λύσεις για όλη την κοινωνία. Και η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η εκλογή του στην πρώτη θέση των επόμενων εκλογών, είναι ο όρος που θα εξασφαλίζει πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι προοδευτική, δημοκρατική και φιλολαϊκή».

Print Friendly, PDF & Email