«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έθεσε ερωτήματα σε όλα τα κόμματα. Προφανώς και τα σημαντικότερα τέθηκαν στον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος «καταδικάστηκε» εκλογικά, με απώλεια ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων και μια καθίζηση που δείχνει και τα σοβαρά θέματα που έχει στην πολιτική της κυβέρνησης επί της ουσίας. Ωστόσο τέθηκαν ερωτήματα και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στο ΠΑΣΟΚ. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η κοινωνία μας ζήτησε να γίνουμε καλύτεροι. Διότι χρειάζεται μία απάντηση σε αυτή την κυβερνητική πολιτική, μια προοδευτική απάντηση, για να υπάρχει και ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης. Γιατί ζούμε μια πολλαπλασιαζόμενη κοινωνική αδικία και για να τη δώσει αυτή την απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να γίνει καλύτερος, πιο πειστικός, πιο συλλογικός, να έχει έναν “πληθωρισμό” κοινωνικής δράσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM100» και στους δημοσιογράφους Έφη Τσαμπάζη και Βαγγέλη Στολάκη.

«Είτε προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μόνος του», πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος «είτε προχωρήσουν οποιαδήποτε σχήματα συνεργασίας, δεν αναιρείται η υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γίνει καλύτερος. Και για να γίνει καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου. Οι αποφάσεις αυτές μιλούσαν για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για τα θέματα δημοκρατίας, και για το θέμα της αποχής από τις εκλογές, του περιβάλλοντος, αλλά έθεταν και το θέμα της κομματικής ενότητας και της συλλογικότητας και των οργάνων.

«Υπηρετώ τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του διότι πιστεύω ότι είναι το καλύτερο «πολιτικό εργαλείο» για να μπορέσει να βοηθήσει την κοινωνία, την οικονομία και την πατρίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν ανήκει καν στα μέλη του. Ανήκει στα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας. Και είναι πιο σημαντικά τα συμφέροντα της κοινωνίας από τα συμφέροντα της πολιτικής καρέκλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αναφερόμενος στην ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε «Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα οικονομικά αδιέξοδα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο θέμα της μείωσης της χρηματοδότησης και στην αδυναμία των οικονομικών μας να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που έχουμε ή που είχαμε την προηγούμενη περίοδο. Αυτή είναι μία συζήτηση που επίσης θα γίνει στα όργανα και πρέπει να έχουμε μία επάρκεια και λειτουργική, μιας και εμείς προσπαθήσαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το μόνο από τα μεγάλα κόμματα που δεν έχει «δανεικά και αγύριστα». Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  έχει μειώσει το χρέος του, το έχει μηδενίσει, δεν χρωστάει σε κανέναν γιατί δεν έχει ζητήσει εξυπηρετήσεις και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εξαρτήσεις από κανέναν. Δεν βρέθηκε κανείς να κατηγορήσει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για οποιαδήποτε διαπλοκή, για οποιαδήποτε αδιαφανή συνεργασία ή συνεννόηση. Αυτό είναι ένα από τα προσόντα του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε να το διαφυλάξουμε και να το ενισχύσουμε. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ζητήματα χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, ζητήματα τα οποία θέσαμε και στη Βουλή αλλά δεν έχουμε λάβει απαντήσεις».

Ερωτηθείς  για την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε «Είναι μια πολύ δύσκολη συζήτηση, η οποία έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Υπάρχει από τη μια ένα θέμα οικονομικής βιωσιμότητας και από την άλλη ένα ζήτημα πολιτικής ανάγκης. Ένα κόμμα της Αριστεράς που δεν έχει «λίστα Πέτσα» -και δεν θέλει να έχει «λίστα Πέτσα» για να χειραγωγούνται και να φιμώνονται μέσα ενημέρωσης και να υπηρετούν τον πολιτικό τους σκοπό, όπως κάνει ο κ.Μητσοτάκης-  έχει την ανάγκη να υποστηρίξει όσο γίνεται περισσότερο τα κομματικά του μέσα. Αυτό δεν αφορά μόνο την «Αυγή» αλλά αφορά και τον διαδικτυακό τόπο της Αυγής και του left.gr, που επίσης βρίσκεται σε εκκρεμότητα».

«Ταυτόχρονα πρέπει να αξιολογήσουμε τι θα γίνει και με τη χαμηλή κυκλοφορία της «Αυγής». Κι αυτό θα το αξιολογήσουμε και από την πλευρά των αναγνωστών και από την πλευρά του εκδότη. Παρότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητα να έχουμε κομματικό μέσο για να έχουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, δεν μπορούμε να έχουμε μία μόνιμη «αιμορραγία». Κι αυτή η συζήτηση θα γίνει στα κομματικά όργανα που θα συνεδριάσουν. Πρέπει να θέσουμε σε αυτή τη συζήτηση,  πέρα από την ιστορικότητα, το ρόλο και την αξία της «Αυγής» και το ζήτημα των εργαζομένων. Δεν είναι απλό ούτε μπορούμε να το υποτιμήσουμε. Είναι αναγκαίο να κατατεθεί μία πρόταση, η οποία θα δίνει απάντηση για την επόμενη μέρα. Πρέπει να βρούμε πόρους γιατί δεν πρέπει να έχουμε εξάρτηση από δανεισμό. Η προσπάθεια που κάναμε την περίοδο 2015-2019, όταν και μηδενίστηκε το χρέος, πρέπει να συνεχισθεί και να υποστηριχθεί. Ήταν μια μεγάλη τομή. Ήταν μια απάντηση στην κοινωνία ότι δεν μπορούμε να έχουμε κόμματα με «δανεικά και αγύριστα». Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Γιατί προσωπικά θεωρώ ότι τα δάνεια της ΝΔ είναι μεγαλύτερο ζήτημα από τα οικονομικά της «Αυγής». Μιλάμε για 450 εκατ. ευρώ χρέος της ΝΔ προς τις τράπεζες και δεν μιλάει κάνεις», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Print Friendly, PDF & Email