«Το σύστημα εξουσίας μέσα και γύρω από το Μαξίμου είναι υπεροπτικό, κυνικό, αλαζονικό και προκλητικό. Με αυτό το νομοσχέδιο εξαγοράζει τη στήριξη των καναλαρχών, ενώ ταΐζει παράλληλα τα δικά του παιδιά που, προφανώς, δεν μπήκαν στην ΕΡΤ με ΑΣΕΠ. Εξαγοράζει τη σιωπή και τη φίμωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για να καλύψει την αδυναμία της πολιτικής της που στηρίζεται στο φόβο και στα ψέματα. Και επιβιώνει παραβιάζοντας τους δημοκρατικούς κανόνες και τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. Αυτό επιβεβαιώνετε σήμερα», τόνισε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και τη ραδιοτηλεοπτική αγορά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στάθηκε συγκεκριμένα στους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου:

  • Στην εξυπηρέτηση συμφερόντων μιας μικρής κάστας των μιντιαρχών
  • Σε απολύσεις και υποβάθμιση της εργασίας στα ΜΜΕ
  • Στην ενίσχυση της διαπλοκής της κυβέρνησης Μητσοτάκη με συμφέροντα
  • Στη φίμωση της ενημέρωσης
  • Στη μετατροπή της ΕΡΤ σε μηχανισμό προπαγάνδας και αναπαραγωγής ανακριβειών και παραπληροφόρησης
  • Στην τακτοποίηση κι άλλων «γαλάζιων» παιδιών, με παχυλούς μισθούς, και στη δημόσια τηλεόραση, όπως συνέβη και με στον Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ) και τη ΔΕΗ

«Χαρίζετε τη δόση της τηλεοπτικής άδειας του 2020 στους καναλάρχες, κάνοντάς τους 98,6% έκπτωση, από 3,5 εκατ. ευρώ στις 50.000 χιλιάδες ευρώ, με λεφτά όμως των πολιτών και βάζετε δώρο και μια συνδρομητική άδεια για να μάς γυρίσετε ξανά στις εποχές του χρυσού τριγώνου της εξουσίας: Κανάλια-Χρήμα-Κυβέρνηση και πολιτικοί» σημείωσε στη συνέχεια. «Οδηγείτε σε απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών με την κατάργηση προβλέψεων του νόμου Παππά, τον οποίο τόσο πολεμήσατε, ενώ διασφαλίζετε υπέρογκες αμοιβές για τα δικά σας παιδιά, τα γαλάζια παιδιά στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό πρακτορείο. Όμως, εκτός από τις ιδεοληψίες και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, αντιμετωπίζετε την πολιτική επιφανειακά, αποσπασματικά και αντιεπιστημονικά, με μοναδικό γνώμονα το εκλογικό όφελος και την τακτοποίηση κολλητών, κάτι που καθιστά αδύναμη τη χώρα και την απομακρύνει από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των καναλαρχών αλλά, δεν κάνει το ίδιο με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, των εμπόρων, των επαγγελματιών των βιοτεχνών, των επιστημόνων που εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον τους. «Τη φωνή τους και την αγωνία τους πνίγετε με τη λίστα Πέτσα, την απόπειρα φίμωσης των ΜΜΕ που επεκτείνατε και στην ΕΡΤ. Λογοκρισία στην ΕΡΤ για το τραπέζωμα στην Ικαρία, που δεν έπαιξε πουθενά αλλά όλοι είδαμε αναρτημένη στα social media, την «εντολή» που απαγόρευε στους δημοσιογράφους και παραγωγούς της ΕΡΤ να αναπαράξουν οπτικοακουστικό υλικό από το Ικαριώτικο κορωνογλέντι με συμμετέχοντα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως και οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει τον κύριο Λιγνάδη με τον κύριο Μητσοτάκη. Και μαζί με τη λογοκρισία υπηρετείτε και τη διαστρέβλωση της αλήθειας αφού, παρουσιάσατε πολλαπλώς στην ΕΡΤ κεντρικά στελέχη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ως ακομμάτιστους φοιτητές για να δικαιολογήσετε το νομοσχέδιο αστυνομοκρατίας των ΑΕΙ των Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ώστε η Διοίκηση της ΕΡΤ να ορίζεται με αυξημένη πλειοψηφία, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για να κάνει το πολιτικό σύστημα μια υπέρβαση αναγκαία για να κυριαρχεί στην ΕΡΤ η ανεξαρτησία και ο πλουραλισμός.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Σ.Φάμελλος επισήμανε ότι πιάνουν τόπο τα χατίρια της κυβέρνησης, αφού τα ΜΜΕ κράτησαν ιδιαιτέρως  χαμηλούς τόνους για τη σημερινή κακοκαιρία, ενώ αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση η Μήδεια θα ήταν Αρμαγεδδών και η καταστροφολογία θα είχε ξεκινήσει πριν τα φαινόμενα και δήλωσε: «Μάς οδηγείτε σε ένα σκοτεινό μέλλον. Η στρατηγική σας, σε μεγάλο βαθμό, περιγράφεται από αυτό που ο Κόλιν Κράουτς περιγράφει ως μεταδημοκρατικό καθεστώς. Όταν οι οικονομικά ισχυροί χρησιμοποιούν εργαλεία με τα οποία επιβάλλουν την ισχύ τους, η πολιτική και η κυβέρνηση επανέρχονται στον έλεγχο των προνομιούχων ελίτ με έναν τρόπο που χαρακτηρίζει την προδημοκρατική εποχή».

Παρακολουθείστε την ομιλία εδώ

Print Friendly, PDF & Email