Χωρίς κανένα σεβασμό προς την κοινωνία που δίνει μάχη για την υγεία, ο κύριος Χατζηδάκης κάνει, ακόμα μια φορά, την “κρίση ευκαιρία” για να περάσει ακόμα ένα νομοσχέδιο με αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και για το συμφέρον των πολιτών.

Ο λόγος αυτής της βιασύνης είναι προφανής.

Ως πρώτο παράδειγμα η εξαίρεση των τραπεζών από τη διακοπή της ρύθμισης για τα αυθαίρετα για τα κατασχεμένα ακίνητα.

Τη στιγμή που στους πολίτες δε δίνεται η δυνατότητα να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους, ούτε για να ενταχθούν στο Εξοικονομώ, τη στιγμή που δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου, ο κύριος Χατζηδάκης, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, ανοίγει παράθυρο για τις τράπεζες και το δημόσιο με διάταξη σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε εκτάκτως για τη χωροταξία και την πολεοδομία.

Ας σταματήσει τις υποκριτικές δηλώσεις λοιπόν περί ενίσχυσης και επιτάχυνσης του πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμία τέτοια ρύθμιση. Αν ήθελε πραγματικά να προχωρήσει ο σχεδιασμός δε θα είχε παγώσει τα Τοπικά Χωρικά (Πολεοδομικά) Σχέδια σε όλους τους Δήμους και στο σύνολο της έκτασης τους, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα ο σημερινός Υφυπουργός είχε μελετήσει και τις προδιαγραφές και τις προτεραιότητες.

Μοναδικός στόχος του νομοσχεδίου του κυρίου Χατζηδάκη, κατά την προσφιλή του τακτική, είναι η τακτοποίηση συμφερόντων λίγων κολλητών της ΝΔ και η αμφισβήτηση δικαιωμάτων και περιουσιών των πολιτών, των μηχανικών, και των Δήμων.

Print Friendly, PDF & Email