«Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη είναι μεν ένα σοβαρό ζήτημα αλλά, δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή. Οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για αυτό και οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο. Το κεντρικό επίδικο παραμένει να γλιτώσει η ελληνική κοινωνία από μία καταστροφική κυβέρνηση. Ο Παύλος Πολάκης έκανε μία λανθασμένη ανάρτηση τόσο σε προγραμματικό επίπεδο, αφού το περιεχόμενό της δε συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως αποφασίζονται συλλογικά, καθώς και σε επίπεδο πολιτικής δεοντολογίας όπως την αντιλαμβανόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν χρειάζονται ευκαιρίες και αφορμές βέβαια εκ μέρους μας για να ανοίγει μία συζήτηση που δεν αντιστοιχεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στρέφει το ενδιαφέρον μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας και μπορεί να εκμεταλλευτεί το καθεστώς Μητσοτάκη, ειδικά κατά τη διάρκεια της άτυπης προεκλογικής περιόδου» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash fm» Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Β. Στολάκη.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ζήτημα και οι σχετικοί λόγοι παραπομπής του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας θα αποφασιστούν από ένα συλλογικό όργανο, τo διευρυμένο εκτελεστικό γραφείο εντός της ημέρας. Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρχει οποιαδήποτε προανακοίνωση για το θέμα. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να βάζουμε την προσωπική μας άποψη μπροστά από τις θέσεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι αποτέλεσμα της συλλογικότητάς μας. Θα κληθεί ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης στην επιτροπή δεοντολογίας και θα πει και θα αξιολογήσει και ο ίδιος τη δική του τοποθέτηση αλλά και τα αποτελέσματά της και θα πάρουμε στη συνέχεια συλλογική απόφαση».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του κ. Σκρέκα για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα σημείωσε πως: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδοτήσεις Μητσοτάκη εδώ και 19 μήνες γιατί έχει επιλέξει να μη μειώνει τις τιμές ρεύματος αλλά, να επιδοτεί την ακρίβεια. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει την ακριβότερη μεγαβατώρα στην Ευρώπη και οι καταναλωτές εξακολουθούν να πληρώνουν από τη μία τσέπη το λογαριασμό ρεύματος και από την άλλη τσέπη την επιδότηση. Είμαστε η πιο ακριβή χώρα με στοιχεία ΡΑΕ στην Ευρώπη για το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου. Με επιλογή της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης, η ΔΕΗ είναι «πρωταθλήτρια» υπερκερδών και αισχροκέρδειας και ταυτόχρονα αναμένεται σήμερα να ψηφιστεί κυβερνητική τροπολογία που μεταθέτει χρονικά την όποια φορολόγηση υπερκερδών στην προμήθεια ρεύματος που έπρεπε να έχει γίνει έως τα Χριστούγεννα! Τρεισήμισι (3,5) δισεκατομμύρια ευρώ είναι ήδη στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει και επιστρέψει στους καταναλωτές μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ. Φθηνότερο ρεύμα για τα νοικοκυριά και τους παραγωγικούς φορείς αυτό είναι το επίδικο για την επόμενη μέρα των εκλογών».

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που νομοθετείται με fast track διαδικασίες και στρώνει το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και των αποβλήτων.

«Για τα καταλάβετε τι προωθούν τα γαλάζια παιδιά πριν φύγουν. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο για να ανασάνει η κοινωνία. Αυτό είναι το κεντρικό επίδικο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπας και γλιτώσουμε τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μπας και μείνει η κοινωνία όρθια. Για να στηρίξουμε τη δημοκρατία μας και να έχουμε μία Ελλάδα για όλες και για όλους. Δυστυχώς τώρα έχουμε μία Ελλάδα μόνο για τις γαλάζιες ακρίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι: «Δεν στοχεύουμε απλά στην πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές αλλά στην πρώτη θέση της κοινωνίας στις επικείμενες εκλογές. Αν η κοινωνία βγει δυνατή από τις πρώτες εκλογές τότε θα έχουμε μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Όλοι μας θα αποδεχτούμε και θα υλοποιήσουμε την εντολή της κοινωνίας. Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί λοιπόν να υποτιμήσει και να δειλιάσει μπροστά στην εντολή της κοινωνίας για μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα».

Ο Σ.Φάμελλος χαρακτήρισε τέλος,  έκπληξη τα αποτελέσματα σημερινής δημοσκόπησης στο Voria.gr για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοια σκέψη ή πρόθεση, δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική πρόταση ή συζήτηση, και φυσικά ότι, ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχει ως μοναδική προτεραιότητα την ήττα του καθεστώτος Μητσοτάκη και μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα το συντομότερο».

Print Friendly, PDF & Email