Σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί η είδηση ότι η ΔΕΗ σύναψε σύμβαση αποκλειστικότητας για την εξαγορά της θυγατρικής της ENEL στη Ρουμανία. Πολλά θα πρέπει να απαντηθούν στο επίπεδο της σκοπιμότητας, του οικονομικού τιμήματος, αλλά και της δεοντολογίας, εφόσον πριν τον φέρει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΗ, ο κ. Στάσσης κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ENEL Ρουμανίας, της εταιρείας που θέλει τώρα να εξαγοράσει. Ίσως αυτό να εξηγεί και τη «στρατηγική επιλογή» της συγκεκριμένης εξαγοράς, ενώ όλα τα άλλα σχέδια επέκτασης της ΔΕΗ σε χώρες των Βαλκανίων δεν προχώρησαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΔΕΗ επιθυμεί να κατευθύνει τα υπερκέρδη που σώρευσε τα τελευταία χρόνια από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας για να εξαγοράσει την εταιρεία στην οποία ο κ. Στάσσης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος.

Από την άλλη καμία έκπληξη δεν προκαλεί η προκλητική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ για τη διατήρηση των προκλητικών αμοιβών, μπόνους και προνομίων των μελών ΔΣ και των στελεχών της ΔΕΗ, εν μέσω του ακραίου κύματος ακρίβειας και φτωχοποίησης που σαρώνει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, και ενώ η ΔΕΗ αποδεικνύεται πρωταθλήτρια στα υπερκέρδη σύμφωνα με τις μελέτες της ΡΑΕ. Αυτά περιμένουμε από την κυβέρνηση και τα γαλάζια παιδιά του κ. Μητσοτάκη. Και για αυτό πρέπει να φύγουν τα συντομότερο πριν φάνε και τα πόμολα!

Print Friendly, PDF & Email