«Οι εκλογές γίνονται για να διεκδικήσουν οι πολίτες μία καλύτερη ζωή και όχι για τις καρέκλες των πολιτικών. Επιλέγουμε ποια κυβέρνηση θα αυξήσει τις αμοιβές και τους μισθούς, θα μειώσει τις τιμές στα βασικά αγαθά και θα καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια, θα διασφαλίσει καλύτερη υγεία και καλύτερη παιδεία», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «STATUS FM» και στη δημοσιογράφο, Βιργινία Δημαρέση.

Σημείωσε ότι η απλή αναλογική, η οποία οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση ενός προγράμματος, είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο αφού, η πλειονότητα των κρατών-μελών έχουν συμμαχικές κυβερνήσεις. «Ποιος μπορεί να πει ότι η κυβέρνηση του κ. Σολτς στη Γερμανία είναι ασταθής;».

Σχολίασε ότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη στην ακρίβεια, στην ασφάλεια, στη δημοκρατία κρίνεται αρνητικά, όπως δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, έχει αποδομηθεί δηλαδή στην κοινωνία. «Άρα η κοινωνία ζητάει πολιτική αλλαγή και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Ο κος Μητσοτάκης μεταφέρει τη δική του ανασφάλεια στην κοινωνία. Αυτό γιατί η ΝΔ «απειλεί» το εκλογικό σώμα ότι αν δεν την αναδείξει πρώτη τότε θα σύρει την Ελλάδα σε διπλές και τριπλές εκλογές».

Ο Σ.Φάμελλος πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνει πρόσκληση προς τις προοδευτικές δυνάμεις : «για να έχουμε την επόμενη μέρα των εκλογών μία κυβέρνηση που θα έχει πραγματική πλειοψηφία και όχι πλασματική με το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής στη Βουλή. Εμείς καταθέτουμε πρόταση διακυβέρνησης προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα για να φύγει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και απέναντι σε αυτό θα πρέπει να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του, και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25».

Απάντησε στο σχόλιο του κ. Καιρίδη, που συμμετείχε επίσης στη ραδιοφωνική συζήτηση, περί «τεμπέλικης» Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας: «Το πρότυπο εργαζομένου για τη ΝΔ, όπως έχει αποδειχθεί, είναι τα γαλάζια παιδιά που έχουν αλώσει εδώ και τέσσερα (4) χρόνια τις ΔΕΚΟ. Ο κος Στάσσης για παράδειγμα που αμείβεται χίλια (1000) ευρώ την ημέρα όταν οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, οι τετραπλάσιοι διευθυντές που έχουν δημιουργηθεί στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ όπου, πολλές φορές, είναι διευθυντές ακόμη και χωρίς προσωπικό, για να λαμβάνουν χρυσές αμοιβές και μπόνους στην πλάτη των καταναλωτών».

Ως παράδειγμα απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέφερε το ότι εδώ και τέσσερις (4) μήνες έχουν παγώσει και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες καρδιολογικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου γιατί δεν υπάρχουν γιατροί: «Ήμασταν πρώτοι σε θύματα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη γιατί ο κος Μητσοτάκης και εν γένει η κυβέρνηση αγνόησαν τον κ. Τσιόδρα και την Αυτοδιοίκηση που προειδοποιούσαν για μεγάλη εξάπλωση του COVID-19 στην πόλη με τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου το 2020».

Ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ασχολείται με τις εμμονές του κ. Βαρουφάκη: «μάς κάνει εντύπωση ότι ένα κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα όπως η ΝΔ επικεντρώνει το λόγο του γύρω από αυτές τις εμμονές και όχι γύρω από το όποιο κυβερνητικό έργο έχει να επιδείξει. Σε κάθε περίπτωση να ξεκαθαρίσω ότι τα όσα λέει ο κος Βαρουφάκης δεν αποτελούν θέμα συζήτησης, δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα της ελληνικής οικονομία σήμερα αλλά, είναι η ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα καύσιμα, στο ρεύμα, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων και Ελληνίδων όπως αποτυπώνει πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού οδηγείται σε φτωχοποίηση αφού οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων αυξάνονται και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται. Αυτό μάς επιβεβαιώνει και ο κόσμος που συναντάμε στις περιοδείες μας, ότι δηλαδή ο μισθός τελειώνει στις δεκαπέντε του μήνα. Αυτό είναι ένα από τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη».

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε τέλος στο ζήτημα της ασφάλειας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Στο επίπεδο της ασφάλειας έχουμε άραγε ένα καλύτερο κράτος, «επιτελικό» με την κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν, ο κος Καραμανλής έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι είναι ντροπή να θέτει ζήτημα ασφάλειας του σιδηροδρόμου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ακολούθησε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με πενήντα επτά (57) νεκρούς; Είναι ντροπή αυτό για τον τέως Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, όπως είναι ντροπή το ότι δεν άκουγε τους εργαζόμενους που επισήμαιναν τα προβλήματα ασφάλειας με απεργίες και εξώδικα, και δεν έλαβε υπόψη την παραίτηση του υπεύθυνου ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Είναι δυνατόν να βρίσκει σχεδόν αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον, ο κος Γεραπετρίτης που τον αντικατέστησε λύσεις για την ασφάλεια στο σιδηρόδρομο ενώ, ο κος Καραμανλής δεν έκανε τίποτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Για αυτό είναι ντροπή να κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής ο κος Καραμανλής. Και έπρεπε να αντιδράσουν στην υποψηφιότητα του και οι βουλευτές της ΝΔ».

Print Friendly, PDF & Email