Επίσκεψη σε πυροφυλάκιο του Πανοράματος πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, όπου συναντήθηκε με αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του για το σχέδιο αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και για την επάρκεια δυνάμεων και μέσων.

Ο Σ. Φάμελλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου έχουν αναδειχθεί σημαντικές ανάγκες λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και ελλείψεις σε προσωπικό: «Όλοι και όλες οφείλουμε να στηρίξουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο δύσκολο έργο που παρέχουν στο πεδίο με αυταπάρνηση. Οφείλουμε και διεκδικούμε μια ισχυρή Πυροσβεστική Υπηρεσία ως πυλώνα μιας ισχυρής Πολιτείας. Χρειάζεται άμεση στελέχωση και κάλυψη των 3.600 κενών οργανικών θέσεων, όπως ορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα του 2022. Η Πολιτεία οφείλει επίσης να διορθώσει την αδικία απέναντι στους συμβασιούχους πυροσβέστες, οι οποίοι εργάζονται για λίγους μόνο μήνες, καλύπτοντας όμως βασικές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χρειαζόμαστε την εμπειρία των ανθρώπων αυτών, που εργάζονται χρόνια και προσφέρουν κρίσιμο έργο. Η κυβέρνηση δυστυχώς θυμήθηκε να εξαγγείλει μόλις 500 προσλήψεις στην Πυροσβεστική μετά τις καταστροφές του Ιουλίου, και αυτό είναι λυπηρό. Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν και παραμένει η άμεση ενεργοποίηση των προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, με βάση το εγκριθέν οργανόγραμμα, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα για πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς», σχολίασε.

Στη συνάντηση-ενημέρωση παραβρεθήκαν εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης, ο Υποδιοικητής Πύραρχος, Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Προϊστάμενος Γραφείου Προσωπικού Πυραγός, Μανόλης Μαντζουρίδης, και ο Υποδιοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Πύραρχος, Απόστολος Κουρούσιας.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών παρευρέθηκε ο πρόεδρος, Θάνος Ψαρόπουλος, το μέλος του ΔΣ, Γεώργιος Τζελέπης, και αντιπροσωπεία Συμβασιούχων Πυροσβεστών από όμορους νόμους και υπηρεσίες, καθώς και Εθελοντές από την Εθελοντική ομάδα Πανοράματος, υπαγόμενη στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. ​

Παρακολουθείστε τη δήλωση εδώ

Print Friendly, PDF & Email