«Το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή είναι ένα τραγικό και χυδαίο περιστατικό για τη δημοκρατία μας και τη Βουλή. Ήταν απαράδεκτο και σαφώς το καταδικάζουμε. Συμβάλλει στην εικόνα απαξίωσης της πολιτικής. Δεν πίστευα ποτέ ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο θα βλέπαμε αυτές τις θλιβερές εικόνες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά αυτής της ακραίας βιαιοπραγίας μέσα στη Βουλή. Οφείλω δε να τονίσω ότι είναι πλήγμα και για τη Δημοκρατία και για την εικόνα της Βουλής. Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους Έλληνες πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό που διαδραματίστηκε χθες δεν εκφράζει τη Δημοκρατία μας. Η βία είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά και ο φασισμός για να οδηγήσει στην υποβάθμιση της δημοκρατίας. Και φυσικά ταυτόχρονα καταδικάζουμε και άλλες πράξεις βίας όπως κατά της βουλευτού της ΝΔ μέσα σε εκκλησία», τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για εκμετάλλευση των θρησκευτικών πιστεύω των πολιτών από κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από στελέχη της Κυβέρνησης. Όπως ανέφερε «Θεωρώ ότι ήταν έμμεση απειλή τα όσα εκστόμισε ο κ.Βελόπουλος στη Βουλή και μάλιστα επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τα θρησκευτικά πιστεύω του κόσμου. Δεν πρέπει επουδενί να εμπλέκουμε την πίστη και την επιλογή των πολιτών με την πολιτική. Οι δημοκρατίες της Ευρώπης το έχουν ξεκαθαρίσει αυτό. Δεν μπορεί να περιορίζουμε εξαιτίας είτε των πολιτικών πιστεύω είτε των θρησκευτικών πιστεύω την ελεύθερη λειτουργία της κοινωνίας και να υπάρχουν απειλές για τη συμμετοχή κάποιου στις θρησκευτικές λειτουργίες ή πχ. στις παρελάσεις. Έχουν γίνει κατά καιρούς προσπάθειες εκμετάλλευσης αξιών για ψηφοθηρικούς λόγους, όχι μόνο από τον κ.Βελόπουλο αλλά και από τη ΝΔ. Προφανώς καταδικάζουμε και την απειλή του κ.Βελόπουλου».

Ερωτηθείς για τις συλλήψεις χούλιγκανς για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη επεσήμανε «Οποιαδήποτε σύλληψη και δικαστική ενέργεια γίνεται εναντίον ατόμων που έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία προφανώς και είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο η δουλειά του πολιτικού δεν είναι να σχολιάζει τις εκ των υστέρων κινήσεις της αστυνομίας και τις εκ των υστέρων αποφάσεις των δικαστηρίων, διότι όλα αυτά προβλέπονται στο νομικό μας σύστημα. Το ζήτημα ενός πολιτικού προσώπου είναι τι θα κάνει για να προλάβει τα επεισόδια. Δεν έπρεπε να προλάβει η πολιτεία τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλάδελφεια από ακροδεξιούς  χούλιγκανς, που διέσχισαν ανενόχλητοι όλη τη χώρα; Δεν έπρεπε να έχει προλάβει τις δολοφονίες, όπως του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και του αστυνομικού  Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη; Ενώ, λοιπόν, η Κυβέρνηση αυτή εκλέχθηκε με το δόγμα «Νόμος και Τάξη» τελικά αυτό που βλέπουμε είναι η ανεξέλεγκτη δράση της Greek Mafia, τα ξεκαθαρίσματα της νύχτας, η ανεξιχνίαστη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ κ.ά. Καθίσταται σαφές ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης δεν είναι συνεπής στις εξαγγελίες τους περί Τάξης και Ασφάλειας».

Αναφερόμενος στον αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε «Η Νέα Δημοκρατία προέβη σε τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν απέτρεψαν ούτε την εκλογή βουλευτών κατά των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Άρειο Πάγο, ούτε είχε ρύθμιση για το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ ταυτόχρονα επέτρεψε σε έναν καταδικασμένο εγκληματία νεοναζί να κατέβει στις δημοτικές εκλογές και μάλιστα στο Δήμο Αθηναίων. Τα υπομνήματα και όλες οι παρεμβάσεις στον Άρειο Πάγο γίνονται διότι η ΝΔ δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά της. Εμείς έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα κατά και του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου και του κόμματος και των ιδεών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε μία ξεκάθαρη δήλωση, η οποία δεν προβάλλεται στη δημόσια σφαίρα. Δεν υπέβαλλε μεν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο αλλά έκανε ξεκάθαρη δήλωση σχετικά με τα ζητήματα των «Σπαρτιατών». Έχουμε πάρει, λοιπόν, σαφή θέση για τη μη συμμετοχή του εν λόγω κόμματος στις εκλογές. Γι’ αυτό και το να μας κατηγορεί η ΝΔ, που δεν νομοθέτησε επαρκώς για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές, είναι εξόχως υποκριτικό».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια ο Σ.Φάμελλος σημείωσε «Έχουμε υποβάλλει προς τον Πρωθυπουργό εδώ και έξι εβδομάδες το αίτημα να διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση για την ακρίβεια και ο κ.Μητσοτάκης δεν ερχόταν για να απαντήσει. Κι αυτή η άρνησή του να απαντήσει μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε το τελευταίο διαθέσιμο μέσο για να έρθει, που είναι η προ ημερησίας συζήτηση. Τώρα πληροφορούμαστε ότι ο κ.Μητσοτάκης θα προσέλθει μετά το Πάσχα στη Βουλή. Αφού δηλαδή θα έχουν πληρώσει ήδη οι καταναλωτές το πολύ μεγάλο τίμημα που έχει το τραπέζι του Πάσχα. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι ο κ.Μητσοτάκης απέφευγε να απαντήσει γιατί είναι προσωπικά υπεύθυνος για την ακραία ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη για την Υγεία ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε «Επειδή ο κ.Γεωργιάδης επιδίδεται σε διάφορους αστεϊσμούς για την Υγεία, τους οποίους θα έπρεπε να αποφεύγει, πρέπει να πω το εξής: Είναι σχετικός με τα οικονομικά ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα χαράτσια στο Ε.Σ.Υ.; Επέβαλε χαράτσι για τα εμβόλια, χαράτσι για εξετάσεις, χαράτσι για ακτινογραφίες, χαράτσι για τον προσωπικό γιατρό και επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Αυτό είναι που θέλει να κρύψει ο κ.Γεωργιάδης. Εμείς θέλουμε δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό είπε άλλωστε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το 7,5% για τις δαπάνες υγείας. Εμείς θέλουμε και στην Παιδεία και στην Υγεία να έχουμε ποσοστό προϋπολογισμού αντίστοιχο με την Ευρώπη. Από τη στιγμή που ο κ.Μητσοτάκης διατείνεται ότι είναι ευρωπαϊστής για ποιο λόγο βρισκόμαστε δύο μονάδες πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δαπανών της πολιτείας και στην Υγεία και στην Παιδεία;»

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο εδώ

Print Friendly, PDF & Email