«Θα υπακούσουμε στην εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων αλλά και στις ανάγκες τους, θα ανασυγκροτηθούμε ταχύτατα και θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη στις επόμενες εκλογές που, όπως φαίνεται, θα διενεργηθούν την 25η Ιουνίου. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του ήταν πάντα και παραμένει μία καλύτερη ζωή για την κοινωνική πλειοψηφία και όχι οι καρέκλες της εξουσίας. Με αυτόν το στόχο θα δώσουμε τη μάχη. Ξεκινάμε δυναμικά μία νέα μάχη για μία νέα κάλπη», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» και στους δημοσιογράφους, Α. Δελατόλα και Ν. Χατζηνικολάου.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαιτέρως αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», πρόσθεσε, «φαίνεται ότι δεν «πέρασε» στην κοινωνία το πολιτικό μας μήνυμα. Όλα αυτά θα συζητήσουμε αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και θα αποφασίσουμε και από κοινού τη στρατηγική μας για τις επόμενες εκλογές. Είναι προφανές ότι πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στα βασικά επίδικα της κοινωνίας, γιατί τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών είναι το μειωμένο εισόδημα, η ακρίβεια, η αύξηση των χρεών, η δημοκρατία μας που αδυνατίζει».

Επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να καταθέσει μία συνεκτική πρόταση στην κοινωνία την οποία και πρέπει να μεταφέρει με σαφή και καθαρό τρόπο στους πολίτες: «αυτό που φαίνεται ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Βασικοί άξονες της πολιτικής μας είναι μία ισχυρή κοινωνία με καλύτερες αμοιβές, καλύτερη καθημερινότητα, λιγότερη ακρίβεια, αλλά και καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, όπως και πρόσβαση σε βασικά αγαθά όπως είναι η ενέργεια, το νερό και η στέγη».

Παραδέχτηκε ότι λανθασμένες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την προεκλογική περίοδο έπαιξαν ρόλο στη στάση των πολιτών στις εκλογές και έπληξαν την αξιοπιστία του: «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών είναι επίσης κεντρικός μας στόχος. Αυτά τα λάθη όμως ίσως να μην είχαν επηρεάσει τους πολίτες σε μεγάλο βαθμό εάν είχαμε επικοινωνήσει πιο καθαρά το μήνυμά μας στην κοινωνία. Αξιοποιήθηκαν βέβαια και από τον πολιτικό μας αντίπαλο, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από το κυρίαρχο σύστημα. Είναι δεδομένο ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας ή εμπιστοσύνης αποδείχθηκε τελικά ισχυρότερο από την ίδια την πολύ δύσκολη πραγματικότητα των πολιτών, νοικοκυριών και παραγωγικών φορέων στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη. Αυτό οφείλουμε να το διορθώσουμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα συμφέροντα των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας, με ισχυρό τρόπο την επόμενη μέρα».

Σημείωσε επίσης ότι η πολύπλευρη επίθεση που δέχεται και δεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τόσο από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από κατεστημένα συμφέροντα αποδεικνύει ότι είναι και η μοναδική πολιτική δύναμη που αποτελεί ανάχωμα στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Σ.Φάμελλος επισήμανε πως: «πρέπει να αποτρέψουμε να έχει ο κος Μητσοτάκης μία «αλαζονική» πλειοψηφία στη Βουλή την επόμενη μέρα και αυτό μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να το εγγυηθεί αλλά και να δώσει μία πρόταση διεξόδου από την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Όσον αφορά τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί παγκόσμιας κρίσης ακρίβειας ώστε να μην αναλάβει την ευθύνη για την ακραία ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες στην Ελλάδα από το ρεύμα, στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, στα καύσιμα κτλ, ξεκαθάρισε ότι η ακρίβεια για παράδειγμα στο ρεύμα ξεκίνησε στην Ελλάδα πολλούς μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία με τη ΔΕΗ να εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο του 2021. Όπως και ότι η Ελλάδα ανήκει στις πιο ακριβές χώρες στην τιμή των καυσίμων με την κυβέρνηση να αρνείται να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά ζήτημα στρατηγικής: «τα πρόσωπα στο δικό μας κόμμα υπηρετούν πολιτικές. Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας αλλά απεύθυνσής μας στην κοινωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα ιδιαιτέρως πολύτιμο κεφάλαιο για όλες και όλους εμάς και συνολικά για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε ότι με αυτόν βγήκαμε από την κρίση χρεωκοπίας».

Κλείνοντας είπε: «στην Ελλάδα χρειαζόμαστε μία εναλλακτική πολιτική που να δίνει πλεονάσματα στην κοινωνία και όχι σε λίγους και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς κυβερνητική αλλαγή».

Print Friendly, PDF & Email