Άλλη μία αρνητική πρωτιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιώνει η ελληνική κοινωνία, με την Ελλάδα να «στέφεται» πρωταθλήτρια ακρίβειας στο ρεύμα στην Ευρώπη και τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα, με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταγράφει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη για το μήνα Νοέμβριο, 228,87 ευρώ ανά MWh, «επίτευγμα» που θα δουν στους λογαριασμούς τους οι καταναλωτές τον Ιανουάριο, οπότε και θα τριπλασιαστεί η χρέωση για το ρεύμα.

Με απλά λόγια, σε κάθε ένα (1) ευρώ που θα καταναλώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για ρεύμα, θα προστίθενται άλλα δύο (2) ευρώ λόγω της ρήτρας στα τιμολόγια που συνδέεται με τη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους και όλες, εκτός πιθανά από τα στελέχη της κυβέρνησης, πως τα ποσά επιδότησης των αυξήσεων, ακόμη και μετά από όλες τις τροποποιήσεις όπου τα εννιά (9) ευρώ έγιναν δεκαοκτώ (18) και στη συνέχεια τριάντα εννιά (39), δεν αρκούν για να καλύψουν τις υπέρογκες επιβαρύνσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι καταναλωτές τους επόμενους μήνες.

Ενώ η ακρίβεια στο ρεύμα συνεχίζει να καλπάζει, η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στο να αφήνει την αγορά ηλεκτρικής ενέργεια χωρίς έλεγχο και ρύθμιση, με τις αρμόδιες Αρχές, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και Επιτροπή Ανταγωνισμού, να κλείνουν τα μάτια στο εν εξελίξει φαινόμενο που θέτει σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που βιώνουν επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της απώλειας ελέγχου της υγειονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει έστω και τώρα με μέτρα ελέγχου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αποτροπής ολιγοπωλιακών παιχνιδιών, πραγματικά μέτρα που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών στο αγαθό του ηλεκτρισμού, ειδικά για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και να διασφαλίσει ότι η δική της ανεπάρκεια και προχειρότητα δε θα θέσει σε κίνδυνο την επάρκεια του ενεργειακού μας συστήματος τον χειμώνα.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες αρνητικές πρωτιές με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Print Friendly, PDF & Email