«Για ποιο λόγο πριν ακόμα μαζευτούν τα συντρίμμια και ολοκληρωθεί η έρευνα, έγινε αποκομιδή πειστηρίων με το μπάζωμα του δυστυχήματος-εγκλήματος; Και το τελευταίο που αποκαλύφτηκε είναι πως πριν πάρει η αστυνομία τα ηχητικά ντοκουμέντα που δόθηκαν στις ανακριτικές αρχές 3-4 μέρες μετά το δυστύχημα, που αναρωτιέμαι αν πήραν τον σκληρό δίσκο ή κάποιο στικάκι, την επόμενη μέρα είχαν δοθεί παραποιημένα ηχητικά σε ΜΜΕ. Ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο δεν περιέχει τις πραγματικές συνομιλίες του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό. Η χρήση του ήταν καθολική από τα ΜΜΕ και σε πλήρη αντιστοιχία με αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης όταν πήγε εκεί, δηλαδή με το σενάριο του προσωπικού λάθους. Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την ίδια επιχειρηματολογία την επόμενη μέρα και στην επίσκεψη και στο διάγγελμά του, κάτι που δείχνει πως η συρραφή, το μοντάζ ήταν σε άμεση γνώση του Μαξίμου. Εδώ τίθεται το ερώτημα ποιος μπήκε στα αρχεία των συνομιλιών; Ποιος τα διέδωσε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της κυβέρνησης;», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

«Η πολιτεία είχε τα εργαλεία ελέγχου και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και δεν τα υλοποιούσε επί υπουργίας Καραμανλή», πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Τα παραποιημένα ηχητικά ντοκουμέντα χρησιμοποιήθηκαν για να παραπλανήσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, επικεντρώνοντας μόνο στο ατομικό λάθος και κρύβοντας τις πολιτικές ευθύνες. Η παραποίηση αυτή των ηχητικών ντοκουμέντων εξυπηρέτησε αυτό που έπραξε η πλειοψηφία και στην εξεταστική. Να αποκλείσουν μάρτυρες, να κρυφτούν στοιχεία. Είναι συγκάλυψη. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει και να απολογηθεί για όλα αυτά τα ζητήματα».

Αναφερόμενος στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε «Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση. Στηρίξαμε την πρόταση γιατί δυσπιστούμε κατά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει μαζέψει πλέον στο βιογραφικό της πάρα πολλές αρνητικές εξελίξεις, ιδιαίτερα οι παραβιάσεις στο κράτος δικαίου, οι οποίες μας υποχρεώνουν να υποβάλλουμε την αίτηση δυσπιστίας μαζί με την προοδευτική αντιπολίτευση. Είναι πολύ ακραία αυτά που βλέπουμε και οφείλω να πω πως και για πολλούς από μας που είχαμε μεγαλώσει με μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική, είναι και αναπάντεχα. Δεν περίμενα πως στη χώρα μας θα συμβούν στη διάρκεια μιας διακυβέρνησης τόσες πολλές παραβιάσεις στο κράτος δικαίου».

«Στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη έχουμε παρακολουθήσεις υπουργών, αρχηγού κόμματος, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και του αρχηγού του στρατού και του υπευθύνου των εξοπλισμών για τη χώρα μας. Δεύτερο θέμα, η παράνομη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Παράνομη χρήση όχι από τον οποιονδήποτε αλλά από το κόμμα της ΝΔ, από τον υπεύθυνο αποδήμων της ΝΔ. Η κα Ασημακοπούλου έστειλε ένα νέο παράτυπο-παράνομο email σε απόδημους εκλογείς, όπου παραδέχεται ότι πήρε τα στοιχεία τους από τα γραφεία της ΝΔ. Άρα δεν εμπλέκεται μόνο η κα Ασημακοπούλου. Προσωπικά θεωρώ ότι ο εισαγγελέας πρέπει να καλέσει τον κ.Μαρινάκη, ο οποίος ήταν ο νόμιμος υπεύθυνος της ΝΔ, ως γραμματέας τότε. Το τρίτο θέμα, που ξεχείλισε και το ποτήρι είναι το έγκλημα των Τεμπών, το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα. Από τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως προκύπτει ότι ο κ.Καραμανλής και ο κ.Καραγιάννης γνώριζαν γραπτώς τους κινδύνους. Και όλοι αυτοί οι μάρτυρες που ενημέρωσαν εγγράφως την ηγεσία του Υπουργείου και το Πρωθυπουργικό Γραφείο αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή. Υπήρξε ένα σχέδιο της πλειοψηφίας να περιορίσει την αλήθεια και στην Εξεταστική».

«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει πραγματικά περιστατικά, ευθύνες και ελλείμματα απέναντι σε έναν τέτοιο έντονο πόνο της ελληνικής κοινωνίας και των οικογενειών; Προσπάθησε χτες ο κ. Βορίδης να πει ότι η αντιπολίτευση, εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα, έκανε την πρόταση μομφής. Είναι δυνατόν η κυβέρνηση που συγκαλύπτει στοιχεία ενός εγκλήματος να κατηγορεί την αντιπολίτευση;», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη  για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε «Ο κ. Βορίδης χθες μας επιβεβαίωσε. Γιατί είπε ο ίδιος πως στις αμερικανικές εκλογές ήταν επικεφαλής του ΟΑΣΕ,  που είναι ο φορέας που κάνει την παρατήρηση των εκλογών. Από την μια μας έλεγαν πως δεν υπάρχει διαδικασία παρατηρητών και όταν τους καταθέσαμε το παραδοτέο της παρατήρησης των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του ’23 μας είπε ο κ. Βορίδης ‘’το ξέρω, εγώ ήμουν επικεφαλής στην αντίστοιχη των ΗΠΑ’’. Αυτή την περίοδο συμμετέχω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον ΟΑΣΕ και πράγματι πηγαίνουμε σε χώρες και κάνουμε παρατήρηση εκλογών. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όταν μια χώρα βαρύνεται με πολλαπλές παραβιάσεις του κράτους δικαίου, πρέπει να εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες παρατήρησης/παρακολούθησης των εκλογών, ιδιαίτερα και όταν προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έχουν φύγει από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο σε μια ευρωβουλευτή, αλλά πολλούς περισσότερους γιατί και ο γραμματέας αποδήμων παραιτήθηκε. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε και στην ελληνική κοινωνία και την διεθνή κοινότητα ότι υπάρχει θέμα στη χώρα μας. Εμείς ζητήσαμε ενισχυμένα αντανακλαστικά γιατί πράγματι έχουμε μεγάλη ανησυχία».

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο εδώ

Print Friendly, PDF & Email