«Πενήντα έξι (56) χρόνια από την επιβολή της χούντας των Συνταγματαρχών, την 21η Απριλίου του 1967, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει χώρος για φωνές που νοσταλγούν αυτές τις εποχές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χούντα ήταν μία τραγική περίοδος για την Ελλάδα που δεν υπήρχε δημοκρατία, δεν υπήρχε ελευθερία και είχαν καταπατηθεί τα ανθρώπινα και τα κοινωνικά δικαιώματα, με βία. Ποτέ η βία και η μισαλλοδοξία δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι απάντηση στην αδικία, για αυτό δεν μπορεί να αφήνουμε χώρο στο φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα όπου συμμετέχει και έχει κεντρικό ρόλο ο καταδικασθείς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης. Για αυτό πρέπει να συνηγορήσουμε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης να συμμετέχουν στις εκλογές. Η κυβερνητική παρέμβαση καθυστέρησε πολύ δυστυχώς και έχει αποδειχθεί προβληματική αφού χρειάστηκαν τρεις (3) νομοθετικές ρυθμίσεις ενώ ακόμη και τώρα παραμένει αμφίβολο το εάν μπορούν να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα να μην μπει στη Βουλή το ναζιστικό-φασιστικό μόρφωμα», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100» και στο δημοσιογράφο, Βασίλη Κοντογουλίδη.

Για τα περί κυβέρνησης ηττημένων απάντησε ότι: «ο στόχος των εκλογών είναι να πάει η Ελλάδα καλύτερα και όχι να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλύτερα, για να έχουμε μία Ελλάδα με πρόοδο, προκοπή και δικαιοσύνη. Ο κος Μητσοτάκης παραδίδει δυστυχώς την Ελλάδα φτωχότερη, με μεγαλύτερη ανασφάλεια, στις πρώτες θέσεις των θυμάτων της πανδημίας, στις πρώτες θέσεις της ακρίβειας στην ενέργεια και στα καύσιμα, στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, στις τελευταίες θέσεις στην ελευθερία του Τύπου. Άρα στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να έχουμε από την επόμενη μέρα των εκλογών μία Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να κρατήσει τη νέα γενιά και θα έχει δικαιοσύνη παντού».

Τόνισε ότι όλοι οι πολίτες, και οι πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης, πληρώνουν υπέρογκο κόστος καυσίμων και μετακινήσεων για να πηγαίνουν στις δουλειές τους, τα παιδιά τους στο σχολείο κτλ γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να στηρίξει λίγα συμφέροντα, έχει επιλέξει να στηρίζει την αισχροκέρδεια. «Άρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Αυτή μπορεί να έρθει με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο στην κάλπη της 21ης Μάϊου, έχοντας λάβει ισχυρή εντολή για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας».

Ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μοναδικό κόμμα που δηλώνει ξεκάθαρα ότι μετά πρώτες τις εκλογές, με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση. «Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν συμμετέχουν στη συζήτηση για να βρεθεί μία σύνθεση, μία «λύση», όπως ζητάει η κοινωνία. Εμείς λέμε ναι υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης και συνεργασίας αλλά σε προοδευτική κατεύθυνση, δεν χωρούν φυσικά συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις σε αυτήν την κουβέντα».

Ζήτησε ακόμη από την κοινωνία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές για να μπορέσει η προοδευτική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές: «Για να μπορέσει η προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με τομές χρειάζεται για παράδειγμα εκατόν πενήντα τρεις (153) βουλευτές. Για να επανακρατικοποιηθεί για παράδειγμα η ΔΕΗ πρέπει να το θέλει η κοινωνία και μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για αυτό και ζητάμε οι πολίτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές. Δώστε μας δύναμη ώστε να ενισχυθεί η υγεία και να μην ιδιωτικοποιηθούν τα νοσοκομεία. Δώστε μας δύναμη για να γίνει για παράδειγμα το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο, για να γίνει το διαμετακομιστικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου για το εμπόριο στα Βαλκάνια που έχει παγώσει εδώ και τέσσερα (4) χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ξεκαθάρισε ότι κυβέρνηση των νικητών σημαίνει πρώτα από όλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει λάβει ισχυρή εντολή και θα  είναι νικήτρια η κοινωνία. «Η κυβέρνηση των νικητών θα είναι μία ισχυρή εντολή για να φύγει το συντομότερο αυτή η καταστροφική κυβέρνηση και να σχηματιστεί μία προοδευτική κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές τομές και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «πατάει» σε τέσσερις (4) άξονες. Καλύτερες αμοιβές για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καλύτερες συντάξεις με επιστροφή αναδρομικών και της 13ης σύνταξης, καλύτερες αμοιβές για τους επαγγελματίες μέσω μείωσης φορολόγησης, μείωση των τιμών ενέργειας και βασικών καταναλωτικών προϊόντων, μείωση χρεών και για τα δάνεια της πανδημίας, προστασία της πρώτης κατοικίας και ένα ανθρώπινο σύγχρονο κράτος που σημαίνει παιδεία, υγεία, πρόνοια».

Ο Σ.Φάμελλος επισήμανε τέλος ότι κάποια δημόσια αγαθά, όπως είναι το νερό, δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν. «Παρά τις αντίθετες προσπάθειες, ο κος Μητσοτάκης έχει ηττηθεί ιδεολογικά από την κοινωνία που θέλει το νερό να παραμείνει δημόσιο αγαθό. Η συναυλία της Θεσσαλονίκης και η αλλαγή της στάσης του κ. Μητσοτάκη αποτελεί απόδειξη της ήττας του και της ήττας της πολιτικής του».

Print Friendly, PDF & Email