«Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες εκλογές που ανακοινώθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό εκφράζουν και καινοτόμα χαρακτηριστικά και ταυτοτικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως είναι η ίση συμμετοχή γυναικών, οι νέοι άνθρωποι που θα αγωνιστούν μαζί μας, η διεύρυνση στην κοινωνία με συμπερίληψη επιστημόνων, τεχνοκρατών κτλ. Αυτό επειδή θέλουμε να εκφράσουμε την κοινωνία και δεν μάς ενδιαφέρει η άσκηση πολιτικής αμιγώς από επαγγελματίες της πολιτικής, μία επιλογή που έχει πληρώσει η χώρα στο παρελθόν. Η υπόθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπόθεση της κοινωνίας που μπορεί να της δώσει διέξοδο την επόμενη μέρα των εκλογών», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ «Πρώτο Πρόγραμμα».

Χαρακτήρισε προβληματική για την Ελλάδα, την οικονομία και την κοινωνία την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να βρισκόμαστε σε μία άτυπη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και επισήμανε πως δεν είναι το μείζον ζήτημα η συζήτηση που ξεκίνησε μετά από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ότι βρήκαν ευκαιρία τα συστημικά μέσα να «χτυπήσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όλα τα ζητήματα λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ.Στουρνάνα είπε: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λόγω του τεράστιου ζητήματος των πλειστηριασμών και των κυβερνητικών δώρων της κυβέρνησης στα funds αλλά και των ρεκόρ αποδόσεων των ελληνικών τραπεζών, τριπλάσιες σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ η κοινωνία έχει φτωχοποιηθεί. Τρεις επιλογές Μητσοτάκη δημιούργησαν τον τεράστιο κοινωνικό κίνδυνο των κατασχέσεων, η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας με τον πτωχευτικό νόμο Σταϊκούρα, η μη φορολόγηση των funds και η μη υποχρέωσή τους να υποβάλλουν συμβιβαστική πρόταση στους δανειολήπτες».

Θύμισε επίσης ότι: «Προφανώς και δεν είναι η πρώτη θεσμική συνάντηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές του 2019, και τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συναντήσει όλους τους παραγωγούς, όλους τους θεσμικούς φορείς, όλα τα επιμελητήρια, από τη μεγαλύτερη βιομηχανία έως τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, των καλλιτεχνών, των εκπαιδευτικών και όλες τις συλλογικότητες, θέτοντας πραγματικά ζητήματα και προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που αποκάλυψε για παράδειγμα τα δισεκατομμύρια υπερκέρδη στο ρεύμα στη Βουλή και αυτός που ανάγκασε τον κ. Μητσοτάκη να παραδεχτεί την ύπαρξη υπερκερδών στην πλάτη των καταναλωτών αλλά και τον ανάγκασε να δεσμευτεί να τα φορολογήσει. Δεν έχουμε σταματήσει όλο αυτό το διάστημα να πιέζουμε την κυβέρνηση και να αποκαλύπτουμε κυβερνητικά σκάνδαλα όπως είναι τα δισεκατομμύρια ευρώ των απευθείας αναθέσεων, όπως και ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία μας. Ναι, δεν έχουμε αφήσει την κυβέρνηση και δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, ως οφείλουμε στην ελληνικό λαό».

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε στην επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης, η οποία έχει δώσει μεγαλύτερο βάρος στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επειδή δεν έχει έργο να επιδείξει, περιορίζεται στο να αρθρώνει αντι-ΣΥΡΙΖΑ λόγο. Εμείς οφείλουμε να υπερβούμε αυτό το τείχος προπαγάνδας που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση και να μιλήσουμε απευθείας στους πολίτες. Εμείς οφείλουμε, και αυτό θα κάνουμε, να δουλέψουμε για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι για τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Απάντησε στη συνέχεια σε ερώτημα για τις προοπτικές σύγκλισης και συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: «Είναι γεγονός ότι ο κος Ανδρουλάκης είναι σε «δύσκολη» θέση γιατί πρέπει να τοποθετηθεί πολιτικά επί του προγράμματος και της προοπτικής για τη χώρα. Είναι κατανοητή βέβαια η ανάγκη κάθε κόμματος να «περιφρουρήσει» την κομματική του επιρροή και επιβίωση αλλά όμως το βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ είναι αν θα κάνουμε όλοι και όλες ό,τι είναι δυνατόν για να φύγει το συντομότερο δυνατό η καταστροφική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορεί λοιπόν και ο κος Ανδρουλάκης να μην απαντήσει σε αυτό. Αν η απάντηση είναι καταφατική, που αυτό νομίζω ότι επιθυμεί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, τότε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με βάσει την απλή αναλογική για να έχουμε μία προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών. Σε αυτό το ερώτημα καλούμαστε να απαντήσουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέμε ξεκάθαρα ναι. Κανείς επίσης δεν θέλει νομίζω αυτό που θέλει ο κος Μητσοτάκης να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Όσο για τα πλαστά θέματα που θέλει να δημιουργήσει ο κ. Μητσοτάκης εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιφρουρεί με τη δράση του τις λειτουργίες της δημοκρατίας και τα δικαιώματα των πολιτών και θα το κάνει και με τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης φθείρει και απομειώνει τις δημοκρατικές λειτουργίες και αρχές στην Ελλάδα και το κράτος δικαίου».

Ο Σ.Φάμελλος τόνισε κλείνοντας πως δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο οι παραπολιτικές συζητήσεις αλλά, το εάν μπορεί να υπάρξει μία καλύτερη προοπτική για τη ζωή του την επόμενη μέρα των εκλογών. «Αν θα χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, θα αντιμετωπιστεί η ακραία ακρίβεια, αν θα έχει να πληρώσει το ρεύμα και αν θα έχει δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό. Για όλα αυτά οφείλουμε και πρέπει να αγωνιστούμε».

Print Friendly, PDF & Email