Καταθέσαμε πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών για να σταματήσουμε, να «μπλοκάρουμε», και να αναδείξουμε το πλιάτσικο στις περιουσίες των πολιτών, μέσω του πτωχευτικού κώδικα του κυρίου Μητσοτάκη. Αφού με το νομοσχέδιο χάνεται η κυριότητα της πρώτης κατοικίας, ρευστοποιείται το σύνολο της περιουσίας αλλά και τα μελλοντικά εισοδήματα των οφειλετών, εις βάρος της επιχειρηματικότητας, αλλά προς όφελος μιας τραπεζικής ελίτ.

Της ελίτ των τραπεζών που έσβησε, για χάρη της ΝΔ, τα 500 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια λίγων εφοπλιστών, της ελίτ που επέλεξε το 50% του συνόλου της τραπεζικής δανειοδότησης, το τελευταίο οχτάμηνο, να δοθεί ΜΟΝΟ σε έξι επιχειρήσεις, εν μέσω COVID19. Αυτή η ελίτ που επιδιώξατε να αμνηστεύσετε για τα δάνεια σε κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) με «αέρα».

Το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό αποτελεί τμήμα του συμβολαίου που έχετε με την ελίτ, με τη διαφθορά και με τη διαπλοκή, αλλά και με ένα καλοταϊσμένο μηχανισμό προπαγάνδας που έχετε στήσει, ας μην το κρύβουμε, με εντολές από το δικό σας διευθυντήριο.

Τα ΜΜΕ λειτουργούν με μεγαλύτερο φανατισμό από το γραφείο τύπου της ΝΔ, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, παραπληροφορούν, συντηρούν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και ωραιοποιούν την τραγική κατάσταση στην οποία έχετε φέρει την Ελλάδα με απίστευτα γελοίες και «υπέρκομψες» δικαιολογίες.

Ποια είναι λοιπόν τα επιχειρήματά σας τα οποία και θα αποδομήσω στη συνέχεια ένα προς ένα;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας

Αν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας τότε, γιατί στην έκθεση των Θεσμών τον Νοέμβριο του 2019 δεσμεύεστε ότι θα εξασφαλίσετε την ελεύθερη αναγκαστική εκτέλεση κατά κάθε ασφάλειας που παρασχέθηκε για παροχή δανείων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας; Και γιατί, λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2020 δεσμεύεστε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα λήξει τον Απρίλιο του 2020;

Οι θεσμοί λοιπόν σάς ζητούν να παύσετε την προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει; Ψέμα. Υπήρχε λοιπόν προστασία της πρώτης κατοικίας και τα όσα λέτε τα διαψεύδουν οι θεσμοί. Φαίνεται ότι οι βουλευτές σας δε διαβάζουν τα έγγραφα των θεσμών αλλά τα ψεύτικα non paper του κυρίου Σταΐκούρα. Μήπως σας κόλλησε ο Χρυσοχοΐδης και δε διαβάζετε τις εκθέσεις των θεσμών και νομίζετε ότι επειδή είναι φίλοι σας δε θα γράψουν την αλήθεια;

-Αυτή την κρίσιμη περίοδο βρήκατε να κάνετε μομφή;

Μπορείτε πρώτα να ρωτήσετε τον κύριο Βορίδη αν τελικά παραβιάστηκαν κυριαρχικά δικαιώματα  με τις βόλτες του Oruc Reis γιατί, τελικά, είπε πώς δεν παραβιάστηκαν. Μήπως επίσης πρέπει πρώτα να ρωτήσετε τον κύριο Πέτσα γιατί εκείνες οι κυρώσεις που θα δάγκωναν δεν υποβλήθηκαν ούτε ως αίτημα στην Καγκελαρία για το τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής;

Και αφού ξεκαθαρίσετε στη συνέχεια αν είναι λαϊκισμός το δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας και η επέκταση στα 12 μίλια να έρθετε να μας μιλήσετε για κρισιμότητα στα Ελληνοτουρκικά.

Από την άλλη, μας κουνάτε το δάχτυλό επειδή διαλέξαμε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, λόγω πανδημίας, για να θέσουμε θέμα μομφής. Αυτή ακριβώς η δύσκολη περίοδος κοινωνικής και οικονομικής κρίσης μάς υποχρεώνει να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, όλων των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά και να προστατεύσουμε τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Πάνω από το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων πλήττεται από το πτωχευτικό νομοσχέδιο σας και υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο, να πτωχεύσετε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και φυσικών πλέον προσώπων.

-Ο πτωχευτικός της ΝΔ στοχεύει στους κακοπληρωτές

Αν προσπεράσω το ότι κατηγορείτε και ενοχοποιείτε όλη την κοινωνία και όλη την επιχειρηματικότητα που χρεωκοπήσατε εσείς, την περίοδο 2010-15, οφείλω να σάς ρωτήσω εάν η Νέα Δημοκρατία είναι και αυτή στρατηγικός κακοπληρωτής καθώς τα δάνειά σας αυξάνονται κατά 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και οι συσσωρευμένες απλήρωτες οφειλές σας υπερβαίνουν ήδη τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι στρατηγικός κακοπληρωτής;

Αφού το δάνειο του Κήρυκα Χανίων έμεινε απλήρωτο για σχεδόν μια δεκαετία και από 300.000 έφτασε στις 700.000 ευρώ, έως ότου η εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το αποκαλύψει το 2016, για να κινητοποιηθεί στη συνέχεια η τράπεζα Πειραιώς;

Ποιοι είναι τελικά οι μπαταχτσήδες; Μήπως είναι μέσα στο κόμμα σας;

Εμείς το λέμε καθαρά, δεν ξεχνάμε τα δάνεια με αέρα στους καναλάρχες.

Τα δικά σας παιδιά. Οι κάθε λογής νταβατζήδες είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές γιατί τους μάθατε να ζουν παρασιτικά και κρατικοδίαιτα, χωρίς συνέπειες!

-Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να λύσει τα εσωκομματικά του ζητήματα

Αυτό το επιχείρημα δείχνει και την αντίληψή σας για την πολιτική. Επειδή για εσάς μοναδική καριέρα είναι η καρέκλα σας, νομίζετε ότι όλα είναι εσωκομματικά παιχνιδάκια. Γιατί δε βάζετε ποτέ τις ανάγκες τις κοινωνίας σε προτεραιότητα.

Ήταν λαϊκή και κοινωνική υποχρέωση και ευθύνη να κατατεθεί πρόταση μομφής.

Για να αναδείξουμε ένα θέμα που έχετε συντονισμένα “θάψει” με τη λίστα Πέτσα, με τις χαριστικές ρυθμίσεις για τους καναλάρχες, με τη δεύτερη εκστρατεία ενημέρωσης, με την αναβολή καταβολής των δόσεων των αδειών, με το αφορολόγητο για τις διαφημίσεις.

Να το πούμε απλά, η βασική στρατηγική της ΝΔ είναι πίσω από την προπαγάνδα να γίνεται το πλιάτσικο.

Όπως βλέπουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου δημιουργείται μονοπώλιο στο δίκτυο φυσικού αερίου, καταργείται το κράτους δικαίου μέσω της κατάργησης των δασικών χαρτών, και ξεπουλιεται η δημόσια περιουσία. Αλλά και με το καρτέλ στην αγορά ηλεκτρισμού, που οδηγεί σε υπερκερδη τους προμηθευτές, με τη χρεωκοπία του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ και της πράσινης ενέργειας, αλλά και με την απορρύθμιση όλων των περιβαλλοντικών λειτουργιών για να κάνουν πάρτι τα golden boys και οι ημέτεροι, όπως πολύ καλά ξέρει ο κύριος Σταϊκούρας ότι γινόταν τόσα χρόνια στη Λαρκο.

Τέλος, επιβάλετε παντού μονομέρεια και φίμωση της ενημέρωσης. Η ΕΡΤ και το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο διοικούνται από το μέγαρο Μαξίμου. Ούτε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης λειτουργεί, ούτε το Σύνταγμα τηρείται, ενώ η ΕΡΤ απαξιώνεται.

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα απεικονίζουν το καρτέλ της ενημέρωσης που θέλετε να στήσετε, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. Πουθενά δεν υπάρχει ούτε η μομφή ούτε ο πτωχευτικός κώδικας.

Δεν δίνετε δεκάρα, παρότι ο πλουραλισμός και η πολυφωνία συνδέονται με θεμελιώδη στοιχεία του πολιτεύματος μας, παρότι αποτελούν θεματοφύλακα της δημοκρατίας μας. Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας και εξυπηρετεί ακραίες πολιτικές σκοπιμότητες ελέγχου του τύπου. Έχετε ένα σχέδιο χειραγώγησης των πολιτών, αντίστοιχο των χειρότερων στιγμών της Δεξιάς του ’50. Και αυτή η παντοκρατορία στην ενημέρωση, ενισχύει την αλαζονεία σας που οδηγεί στο να μην έχετε στρατηγική ούτε στην εξωτερική πολιτική. Γιατί περιμένετε να τα λύσει όλα η επικοινωνία – προπαγάνδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, απαιτείται να ψηφιστεί η πρόταση μομφής και να αξιοποιηθεί κάθε πολιτική δράση σε κοινοβουλευτικό, κινηματικό και κοινωνικό επίπεδο ώστε, να μην εφαρμοστεί αυτή η πολιτική φτωχοποίησης, να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, να ανατραπεί το δικό σας καρτέλ εξουσίας και να πάρει τη θέση του μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ.

Παρακολουθείστε την ομιλία εδώ

Print Friendly, PDF & Email