Η παρουσίαση της κατεδάφισης λίγων αυθαίρετων κτιρίων ως αναπτυξιακού έργου και δήθεν εκκίνησης της επένδυσης στο Ελληνικό, αποτελεί απόδειξη της προεκλογικής πολιτικής εξαπάτησης της ΝΔ. Ένα εργαλείο απάτης που συνιστά και σήμερα βασικό στοιχείο άσκησης πολιτικής της ΝΔ.

Ένα χρόνο μετά τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ιούνιο του 2019, για το δήθεν “ξεμπλοκάρισμα” της επένδυσης εντός μίας εβδομάδας μετά τις εκλογές, οι προϋποθέσεις του νόμου δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί. Για τα «μάτια του κόσμου», εξαπατώντας τους πολίτες, βαφτίζει σήμερα πέντε (5) κατεδαφίσεις ως τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα!

Αποδεικνύεται ότι η εξαπάτηση και το θράσος, μετά και τη διάψευση του αρμόδιου Υπουργού, κυρίου Γεωργιάδη, ότι η επένδυση θα ξεκινούσε έως το τέλος του 2019, αποτελεί μονόδρομο και κεντρικό εργαλείο άσκησης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις βδομάδες από την τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης για το Ελληνικό, ενώ θα “ξεμπλόκαρε” τάχατες την επένδυση σε μία εβδομάδα, τον Ιούλιο του 2019!

Μέσα σε ένα χρόνο, έχουμε παρεμβάσεις σε πέντε (5) Νόμους, μία (1) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δύο τροπολογίες που αλλάζουν την ΠΝΠ και ένα νόμο που διορθώνει άλλο νόμο της ΝΔ, τέσσερις (4) Υπουργικές Αποφάσεις, μεταφορά της αρμοδιότητας αυθαιρέτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και μία αμφίβολη νομοθετική ρύθμιση, ώστε ο μέλλων ιδιοκτήτης να αναλάβει το κόστος εργασιών και εργοταξίου σε κτίρια και γη που ακόμα ανήκει στο δημόσιο. Και κάπου στην πορεία χάθηκαν οι ξένοι επενδυτές ενώ προέκυψαν έντονες αντιδράσεις και από τους δήμους της περιοχής.

Με τα (20) είκοσι εκατ. ευρώ βέβαια της «λίστας Πέτσα», ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρύψει και την ασυνέπειά του και την ανικανότητα του και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, αλλά και όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε σημαντικά τον ημιτελή και εν μέρει ανεφάρμοστο Νόμο του Ελληνικού, που της κληροδότησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Νομοθέτησε προς όφελος των πολιτών και των Δήμων της περιοχής, με αύξηση των επενδύσεων σε έργα κοινωφελή, περιβάλλοντος και ελεύθερου χώρου, με εμπροσθοβαρή χαρακτήρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής και για έργα υποδομής, με πρόσβαση των πολιτών στον κοινόχρηστο χώρο και στο παραλιακό μέτωπο κ.ά..

Σήμερα το ελληνικό δημόσιο δεν έχει λάβει ακόμη ούτε την πρώτη δόση, τα τριακόσια (300) εκατ. ευρώ, από τη Lamda Development, με την οποία ορίζεται η έναρξη της επένδυσης, δεν έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) και εκκρεμεί το θέμα της σύμβασης για το Καζίνο.

Μία φιέστα δεν αποδεικνύει το φιλοεπενδυτικό προφίλ πρωθυπουργού. Ποτέ λίγες κατεδαφίσεις δεν αποτέλεσαν ανάπτυξη κύριε Μητσοτάκη. Το επικοινωνιακό σόου στο Ελληνικό κερδίζει όμως, επάξια, μία σελίδα σε εγχειρίδιο συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών και ανικανότητας.

Print Friendly, PDF & Email