«Με τα λεγόμενα του στην Προανακριτική Επιτροπή, ο κ. Καλογρίτσας διαψεύδει ο ίδιος όλη την επιχειρηματολογία που επιχειρεί να τον συνδέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι πλήρωσε 6,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα και να έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι διέθεσε άλλα 8 εκατ. ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο, ως όφειλε, δηλαδή «έβαλε» 14,5 εκατ. ευρώ που κανείς «μπροστινός», όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί, δε βάζει. Όσο για την υπόθεση με τα δήθεν εικονικά 3 εκατ. ευρώ από αραβική εταιρεία έχει λήξει διότι με απόφαση διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει αποδειχθεί ότι αφορά σε έργο και οφείλει να τα επιστρέψει. Η συζήτηση για την Προανακριτική γίνεται όμως για να καλύψει άλλα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν την επικαιρότητα, όπως η χθεσινή Απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για άρση της πατέντας για τα εμβόλια, την οποία και καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις έξι».

Συμπλήρωσε ότι, μετά από το άρθρο του κ. Μόσιαλου και του κ. Μητσοτάκη, μετά από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άρση της πατέντας που λοιδορήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη και την ακόλουθη μεταστροφή της στάσης Μητσοτάκη, μετά από τις δηλώσεις του κ. Μπάιντεν υπέρ της άρσης, τελικά η ΝΔ αποφάσισε να καταψηφίσει την Απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Αυτό όμως είναι υποκριτικό, άλλα να λέει και άλλα να ψηφίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης ο Σ.Φάμελλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι τοποθετούνται για την Προανακριτική Επιτροπή καθώς τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα βασίζονται σε διαρροές και καθώς τα όσα λέει ο κ. Καλογρίτσας αναιρούν τις κατηγορίες. Αναρωτήθηκε εάν κάποιος που διέθεσε 14,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει άδεια, και με πολλαπλά έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις του γιου του κ. Καλογρίτσα αποδεικνύεται ότι τα 8 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής  είναι προσωπική του περιουσία, αποδεικνύουν τελικά ότι δεν είναι «μπροστινός» κανενός όπως υποστηρίζει ο κ. Καλογρίτσας κατόπιν εορτής. «Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή λοιπόν καθώς φαίνεται ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας και η ΝΔ μάλλον προσπαθεί να βρει τρόπους για να καλύψει τις αντιφάσεις των δηλώσεών του. Ο κ. Καλογρίτσας αποκάλεσε τον κ. Θεοδωρικάκο «παιδί» του ενώ συνήγορός του είναι ο κ. Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ. Αποδεικνύεται μάλλον ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν στενότερες σχέσεις με τον κ. Καλογρίτσα».

Ο Σ.Φάμελλος στηλίτευσε την επιλογή του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, Στ. Κελέτση, να διαγράψει τμήμα των Πρακτικών, τόσο από ερωτήσεις που έθεσε η κ. Τζάκρη, όσο και το σημείο που ο κ. Καλογρίτσας αναιρεί τα περί SMS του Νίκου Παππά. «Πρόκειται για μία απαράδεκτη πράξη παραποίησης δημόσιου εγγράφου Προανακριτικής Επιτροπής στην οποία κρίνεται η ενοχή ή η αθωότητα ενός πολιτικού προσώπου, θέμα για το οποίο θα ασκηθεί μήνυση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα περί σκοτεινών σημείων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τα κανάλια πλήρωσαν για άδειες, για πρώτη φορά, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε οι μετοχές των καναλιών να είναι ονομαστικές ώστε κανείς να μην είναι «μπροστινός» και ότι η ΝΔ είναι αυτή που άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε οι μετοχές των καναλιών να είναι σε υπεράκτιες (off-shore)   εταιρίες και άρα με πολλαπλούς ιδιοκτήτες.

Κλείνοντας, ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία ως Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των καναλιών με «αέρα», υπόθεση που περιέργως, όπως σημείωσε, εκκρεμεί ακόμη στον Άρειο Πάγο από το 2017. «Το γνωστό τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τραπεζών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οδήγησε σε αποδεδειγμένες οικονομικές ατασθαλίες ύψους 1,5 δισ. ευρώ για δάνεια που δεν πληρώθηκαν ποτέ, ενώ η ΝΔ που οφείλει 340 εκατ. ευρώ σε δάνεια είναι αυτή που προσπάθησε να δώσει ασυλία στους τραπεζίτες. Αντί λοιπόν να κάνετε πολιτική και να ασχολούνται τα κανάλια με υποθέσεις, γιατί δεν ασχολείστε με τον λόγο για τον οποίο εκκρεμούν ακόμα αυτές οι αποδεδειγμένες οικονομικές ατασθαλίες;».

Παρακολουθείστε απόσπασμα της εκπομπής εδώ

Print Friendly, PDF & Email