«Η Νέα Δημοκρατία, προεκλογικά, έκανε σημαία της τη μείωση των πρωτογενών πλεονασµάτων Ο κ. Μητσοτάκης δεν διεκδικεί από τους εταίρους µας τη µείωση των πλεονασµάτων και επιπλέον, δεν αξιοποιεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ειδικό λογαριασμό που θα μείωνε το πλεόνασµα στο 2,5% ήδη από το 2020. Ο λόγος είναι προφανής. Ο προεκλογικός λόγος της Ν∆ αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής εξαπάτησης. Αυτό, άλλωστε, συνεχίζει και μετά τις εκλογές: προτεραιότητα στην επικοινωνία, και όχι στην ουσία..» δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σωκράτης Φάμελλος σε απάντησή του, στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Βούλας Κεχαγιά.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για τις αδικαιολόγητες και προαποφασισμένες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς και στον τελικό στόχο της καταστροφολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης για την εταιρία, την ιδιωτικοποίησή της εταιρείας. Επισήμανε ότι οι εν λόγω αυξήσεις δημιουργούν σημαντικά περιθώρια κέρδους για τους ιδιώτες, εναλλακτικούς παρόχους, καθώς και ότι, εκτός από τα νοικοκυριά, επιβαρύνουν σημαντικά τους επαγγελματίες.

Αναφέρθηκε ακόμη, στο μέχρι πρότινος κρυφό, πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είναι πλέον φανερό και περιλαμβάνει την κομματικοποίηση του κράτους, την κατάργηση θεσμών διαφάνειας και αξιοκρατίας, τις τροπολογίες ντροπής για αδικαιολόγητες απολύσεις µε εντολή ΣΕΒ, τις εξυπηρετήσεις σε εξυπηρετήσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στήριξαν, µε αντάλλαγμα τις παραλίες και τον πλούτο της χώρας µας.

Τοποθετήθηκε τέλος, για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ώστε, να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο μαχητικής αντιπολίτευσης και υπεράσπισης της κοινωνίας, και παράλληλα να ετοιμάσει το πρόγραμμα και το πολιτικό σχέδιο για την εφαρμογή ενός προοδευτικού και δημοκρατικού κυβερνητικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής ευημερίας. Ειδικότερα, ο στόχος της ανασυγκρότησης πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας και συμφωνίας, ενός ισχυρού, δημοκρατικού, πολιτικού και κοινωνικού συνασπισμού, με ισχυρή οικολογική ταυτότητα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Print Friendly, PDF & Email